Mâine, începe cel mai mare campionat de căţărare din regiune!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căţărători
Căţărători

Prima etapă a concursului se desfăşoară în perioada octombrie 2010-martie 2011, iar participarea nu costă nimic.Miercuri şi joi (27-28 octombrie), va avea loc la Galaţi prima etapă a campionatului regional de „căţărare boulder". Concursul este adresat căţărătorilor din Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Vrancea, Bacău şi Vaslui, indiferent de nivelul de cunoştinţe în domeniu şi de experienţă.

Competiţiile de „boulder" presupun parcurgerea unor serii de trasee de căţărare scurte, pe pereţi mici (bolovan = boulder). Toate aceste probe sunt parcurse fără coardă de protecţie, având în vedere că pereţii au înălţime mică. Pentru toate probele incluse în competiţie, protecţia împotriva accidentării se face cu saltele la baza peretelui.


„O astfel de competiţie este pentru prima dată în Galaţi. Principalul scop este să adunăm cât mai multă lume, să promovăm acest sport. Nu este greu deloc. Toată lumea poate să se caţere, e din instinct. Pe o scară de la 1 la 11, va fi gradul 6 de dificultate", spune Marian Anghel, spune unul dintre organizatori.


Competiţia de la Galaţi se va desfăşura la panoul de căţărare „CUB", situat vizavi de căminul de bătrâni de pe strada Domnească.

Finala - în ianuarie


Campionatul Naţional de „boulder" are patru etape, plus finala: etapa 1 (27-28 octombrie 2010) - trasee de anduranţă; etapa 2 (noiembrie 2010) - trasee de dificultate; etapa 3 (ianuarie 2011) - trasee de anduranţă; etapa 4 (februarie 2011) trasee de dificultate şi finala, în luna martie 2011.
La finalul celor patru etape de căţărare, se va realiza clasamentul final, iar câştigătorii vor primi premii ce constau în echipament de căţărare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite