Cu gândacul în ciorbă. Angajatul unei mari fabrici din Ardeal a găsit o insectă în mâncare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorul a găsit joi o insectă în ciorba servită la cantina fabricii unde lucra FOTO: Facebook
Muncitorul a găsit joi o insectă în ciorba servită la cantina fabricii unde lucra FOTO: Facebook

Miercuri, angajatul unei mari fabrici din Ardeal a găsit o insectă în ciorba pe care o servea la cantina unităţii. Deocamdată nu se ştie dacă insecta, care este specifică legumelor cu frunze, a provenit din bucătăria unde s-a preparat ciorba, a fost pusă intenţionat sau a căzut accidental în preparat.

Neplăcutul incident s-a petrecut joi, la prânz la cantina fabricii Leoni. Unul dintre angajaţii care servea masa la cantina fabricii ar fi observat o insectă în ciorba de pui pe care şi-o cumpărase. În aceeaşi zi, un apropiat al angajatului a anunţat Protecţia Consumatorului şi Direcţia Sanitar Veterinară şi a postat pe reţeaua de socializare Facebook fotografii cu insecta care plutea în ciorbă. 

Protecţia Consumatorului s-a sesizat în aceeaşi zi, desfăşurând un control la cantina unde a fost servită masa. Inspectorii au ajuns la concluzia că acolo se respectau normele de igienă şi de asemenea că în restul loturilor de ciorbă nu se regăsesc alte insecte.

Se pare că este vorba despre o insectă specifică legumelor cu frunze, care se găseşte şi pe copaci. Deocamdată nu se ştie dacă insecta provine de pe haina angajatului şi a căzut accidental în mâncare sau din bucătăria unde s-a preparat ciorba. Cel care a găsit insecta a discutat cu inspectorii OPC despre cele întâmplate, însă a refuzat orice conversaţie cu mass-media.

Nu este exclusă nici o răzbunare sau o tentativă de eliminare a competiţiei, din partea firmelor concurente. Se pare că de 8 ani, aceeaşi firmă de catering livra mâncarea angajaţilor de la cele două fabrici LEONI, iar acesta a fost primul incident înregistrat de acest fel. 

Ce a găsit OPC în bucătăria unde s-a preparat ciorba 

Vineri, inspectorii OPC şi cei ai Direcţiei Sanitar Veterinare au luat la puricat şi bucătăria firmei de catering care a livrat mâncarea. 

„În echipa de control de astăzi am fost personal, iar medierea cu consumatorul nemulţumit am realizat-o, de asemenea, personal, astfel că am reuşit să închidem conflictul deschis în urma incidentului de ieri (n.r. joi). Menţionez că nu poate fi vorba despre o faptă datorată lipsei condiţiilor de igienă ale operatorului. Era retrasă de la consum ciorba, a fost distrusă în prezenţa echipelor de control mixte. Am aplicat o sancţiune operatorului economic pentru că nu s-a asigurat să pună pe piaţă un produs sigur, care să nu afecteze sănătatea consumatorilor”, a declarat Dina Suciu, directorul OPC Bistriţa-Năsăud. 

Potrivit acesteia s-au găsit alte nereguli în bucătăria cu pricina. În urma controlului de vineri a fost găsită carne şi preparate din carne fără etichetă de producător pentru stabilirea termenului de valabilitate, dar şi fără alte informaţii esenţiale.

„S-au lăsat măsuri de remediere, a fost aplicată amendă contravenţională şi s-au operit temporar de la comercializare peste 30 de kilograme de preparate care nu aveau etichete de producător, altele decât cele sechestrate care prezentau uşoare urme de modificări organoleptice”, a completat Dina Suciu. 

Vă mai recomandăm:

Tu ştii ce mănânci? Pâine cu pene de raţă sau ciuperci din conservă cu larve de insecte

Alimente toxice pe care mulţi le cred inofensive

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite