Bacău: Patru medii de 10 la bacalaureat în tot județul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Patru medii de 10 la bacalaureat în tot județul
Bacău: Patru medii de 10 la bacalaureat în tot județul

Aproape 85% dintre absolvenții de liceu au luat examenul de maturitate

Ieri, cei aproape 6.000 de elevi de liceu care au susținut bacalaureatul au aflat ce note au luat la fiecare dintre probe. Promobabilitatea din acest an a fost de 84,97%, cu mai puțin de un punct peste procentul înregistrat anul trecut.

 Patru dintre absolvenții de liceu au primit la toate probele orale și scrise note de 10. Performanța a fost atinsă de Lavinia Cadar și Alina Lazăr de la Colegiul Național ”Gheorghe Vrănceanu”, Cristina Chirales de la Colegiul ”Grigore Moisil” din Onești și Eliza Șotcan de la Colegiul ”Dimitrie Cantemir” din Onești.

Nu puține au fost și notele între între 9 și 9,99, acestea fiind obținute de 30,06% dintre candidați. Cei mai mulți liceeni, peste 62%, au trecut examenul de bacaluareat cu note între 7 și 9.

Candidați eliminați 

Nu toți elevii care au susținut examenul au trecut de emoții. ”Trei dintre candidați au fost eliminați pentru că au fost prinși copiind. Ei vor susține în toamnă, din nou, toate probele de bacalaureat”, ne-a declarat Daniela Bilbor, vicepreședinta comisiei de bacalaureat.

Alți 122 de liceeni au absentat la diferite probe de examen, asftel că ei vor trebui să vină din nou în fața comisiilor de examinare în sesiunea din toamnă. Rezultatele contestațiilor depuse ieri vor fi afișate pe 9 iulie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite