Cum preparăm antricotul de vită în combinaţii delicioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antricotul, preparat mediu. Foto Joszef Frederik
Antricotul, preparat mediu. Foto Joszef Frederik

Antricotul de vită este un preparat delicios care, gătit în diferite combinaţii, poate crea o savoare deosebită. De exemplu, un pasionat de gătit din Arad a pregătit antricot de vită pe pat de cartofi dulci, piure de dovleac şi celebra dulceaţă de ardei iute.

Despre modul de preparare, Jozsef Frederik, medic stomatolog, pasionat de bucătărie spune: 

„Folosim o bucată de antricot, cu grosimea de aproximativ 2,5 centimetri, bine marmorată. Se condimentează cu sare şi piper şi se dă la grill. Pentru a fi mediu făcută, adică nici în sânge, nici prea pătrunsă, îi trebuie 65 de grade. Cartofii dulci se trag la tigaie într-un mix de ulei de măsline extravirgin şi un ulei din sâmburi de struguri. Pentru piureul de dovleac, folosim un dovleac plăcintar tăiat în cubuleţe şi fiert, pe care-l pasăm la final cu o linguriţă de unt, un praf de sare şi piper”.

Carnea de vită a fost dintotdeauna una dintre cele mai căutate tipuri de carne. Beneficiile pe care le aduce nutriţiei sunt mai mult decât evidente: oferă majoritatea substanţelor necesare, cu excepţia fibrelor. Anumiţi nutrienţi, cum ar fi calciul, vitamina C şi acidul folic, sunt prezenţi însă în doze mici.

Carnea de vită este şi o sursă bună de minerale: conţine iod, magneziu, zinc, cobalt, seleniu, nichel, crom, molibden, fluor, vanadiu şi silicon. Prezenţa acestor minerale depinde de pajiştea unde pasc animalele şi de hrana administrată vitelor.
 

Vă mai recomandăm:

Cum să reduci pofta de mâncare

Cea mai simplă reţetă de mâncare de ciuperci

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite