Marş al tăcerii la Alba Iulia în memoria victimelor din clubul Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Participanţii au participat la un marş pe un traseu din oraş. Foto: alba24.ro
Participanţii au participat la un marş pe un traseu din oraş. Foto: alba24.ro

Câteva sute de persoane au participat marţi seara, la Alba Iulia, la un marş al tăcerii în memoria tinerilor morţi în incendiul din clubul Colectiv din Bucureşti. Iniţiativa a aparţinut Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia.

Organizatorii au spus că manifestarea se desfăşoară cu binecuvântarea ÎPS Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei şi participă şi studenţi şi liceeni din oraş. 

Evenimentul a început de la ora 19.00, în Catedrala Reîntregirii şi s-a desfăşurat pe un traseu până la Monumentul Eroilor de pe Bulevardul Transilvaniei.

Slujba de la Catedrală, pentru pomenirea celor trecuţi în nefiinţă, dar şi pentru cei care se zbat între viaţă şi moarte, în spitale, după incendiul din Clubul „Colectiv” din Bucureşti, a fost oficiată de un sobor de cinci preoţi. La eveniment au participat atât studenţii creştin-ortodocşi, membri ACSOR, cât şi tineri din oraş şi oameni de toate vârstele. Marşul a pornit de la Catedrală, cu lumânări aprinse în mâini şi s-a oprit pe Bulevardul Transilvaniei, la Monumentul Eroilor, unde a fost organizat un moment în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei din Capitală. 

Slujba din Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia a fost oficiată de protopopul ortodox de Alba Iulia, Teofil Slevaş, şi de cinci preoţi, în memoria victimelor din incendiul din Clubul Colectiv din Bucureşti. La slujbă au asistat şi alţi 15 preoţi şi profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, care împreună cu participanţii au îngenuncheat în timpul slujbei şi s-au rugat împreună pentru sufletele celor morţi în tragicul incendiu, dar şi pentru sănătatea răniţilor.

O parte dintre participanţi au rămas în afara catedralei, pe treptele lăcaşului sau în curte deoarece nu au mai avut loc în interior. Părintele Teofil Slevaş a spus, în cuvântul său de la finalul slujbei, că toţi cei veniţi la Catedrala Reîntregirii au dorit să se roage împreună pentru cei care au pierit sau au fost răniţi în incendiul din Clubul Colectiv.

mars alba iulia

Foto: proalba.ro

"În această seară, Catedrala Reîntregirii devine catedrala iubirii, a durerii, dar şi a luminii. Prin prezenţa dumneavoastră aici construim o inimă mare în care se regăseşte compasiunea, preţuirea, dar şi credinţa că aceia care nu mai sunt devin fiii luminii dumnezeieşti prin rugăciunile rostite aici în această seară. Biserica a fost şi este alături de tinerii care au avut de suferit în regretatul eveniment din Clubul Colectiv, unii dintre ei pierzându-şi viaţa, alţii zbătându-se între viaţă şi moarte, alţii, atât de mulţi, fiind profund afectaţi fizic şi sufleteşte. Biserica este solidară cu familiile acestora pe care le întăreşte cu cuvintele domnului nostru Iisus Hristos şi cu dragostea creştinească. (…) Acum, cuvintele se sting şi se aprind luminile iubirii. Fiecare candelă purtată în marşul tăcerii din această seară să poarte pe braţele iubirii dumnezeieşti câte un suflet al celor care de acum s-au înălţat la cer. Rugăm pe Dumnezeu să-i odihnească în împărăţia Sa!”, a spus părintele Slevaş.

La finalul slujbei, cei peste 1.000 de participanţi au aprins împreună candele şi, purtându-le în mâini, au pornit într-un marş al tăcerii, coloana fiind deschisă de zece tineri cu steaguri tricolore.

Foto: proalba.ro

mars alba iulia

Cele mai cunoscute cluburi din Alba Iulia, Stage şi Allegria, închise în urma controalelor demarate de Primărie

 

Primăria Alba Iulia verifică localurile din oraş. Un club a fost închis după ce a funcţionat opt ani fără autorizaţie

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite