Unul dintre cei mai buni patiseri francezi a dezvăluit reţeta pentru o delicioasă tartă cu vişine şi ciocolată

Unul dintre cei mai buni patiseri francezi a dezvăluit reţeta pentru o delicioasă tartă cu vişine şi ciocolată

Éric Lanlard, unul dintre cei mai buni şi mai apreciaţi patiseri din Franţa, a dezvăluit pentru The Telegraph reţeta sa pentru o tartă delicioasă cu zmeură şi ciocolată.


Porţii: 6

Timp de preparare: 25 de minute + timp de răcire

Ingrediente:

175 g făină

50 g pudră de cacao

50 g zahăr brun pudră

150 g unt nesărat  

3 gălbenuşuri

1 linguriţă de extract de vanilie

500 g zmeură

Pentru glazură:

200 g ciocolată neagră, tocată

200 ml smântână pentru frişcă

2 linguri extract de vanilie

75 g unt nesărat

Mod de preparare:

Puneţi făina, pudra de cacao şi pe cea de zahăr brun într-un bol.

Adăugaţi untul şi frecaţi cu vârfurile degetelor până când amestecul capătă aspectul unui pesmet grunjos. Adăugaţi gălbenuşurile de ou şi amestecaţi uşor, apoi adăugaţi vanilia şi amestecaţi până rezultă un aluat neted.

Acoperiţi conţinutul cu o folie de plastic şi lăsaţi-l la frigider cel puţin 30 de minute.

Preîncălziţi cuptorul la 190 C

Ungeţi cu unt o tavă de tartă cu diametrul de 24 cm.

Întindeţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, astfel încât să obţineţi un disc mai mare decat diametrul tăvii. Aşează-l în tavă, acoperă cu hârtie de copt, fă câteva găuri în hârtie, iar peste se pun câteva bile ceramice pentru cuptor sau fasole boabe, apoi se bagă la cuptor preţ de 15 minute.

Scoateţi tava, îndepărtaţi hârtia şi bilele sau fasolea şi mai lăsaţi aluatul la cuptor 5 minute, după care la răcit.

Pentru glazură, topiţi ciocolata într-un vas termorezistent, aşezat deasupra unei cratiţe cu apă fierbinte, asigurându-vă că suprafaţa apei nu atinge vasul. Între timp, puneţi frişca lichidă într-o cratiţă şi încălziţi-o până la fierbere, dar nu o lăsaţi să fiarbă.

Ciocolata topită se toarnă lent peste cremă, amestecând uşor. Adăugaţi vanilia, apoi untul şi amestecaţi-le.

Aluatul răcit se presară cu zmeură şi nu uitaţi să păstraţi câteva fructe şi pentru decor. Turnaţi ciocolata caldă peste zmeură pentru a se umple şi partea de sus a tartei.

Lăsaţi la rece cel puţin 30 de minute.

Ser serveşte decorată cu zmeură şi cu puţin zahăr pudră.  

Poftă bună!