Saramură boierească de crap: reţetă gustoasă pentru Duminica Floriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Saramură boierească de crap. FOTO culinar.ro
Saramură boierească de crap. FOTO culinar.ro

Pentru că se apropie Duminica Floriilor, iar cei care ţin post au dezlegare la peşte, vă prezentăm o reţetă de saramură boierească de crap.

Duminica aceasta, credincioşii care au ţinut post au voie să mănânce peşte, un bun prilej pentru a savura în familie un delicios preparat din peşte: saramură boierească de crap.

Ingrediente:

un peşte crap
ardei roşu
ardei iute
câteva roşii
ceapă albă
usturoi
boia dulce
pătrunjel
puţin ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Crapul se curăţă bine de solzi şi apoi se presară sare pe deasupra. Se frige pe grătar, pe ambele părţi, până când peştele se rumeneşte bine, conform reţetei culinar.ro. În timp ce peştele se face la grătar, puteţi să tăiaţi legumele în felii groase şi să le puneţi pe grătar în partea opusă peştelui. 

saramura

După ce s-au copt legumele, puneţi-le într-o tigaie şi stropiţi-le se cu puţin ulei, adăugaţi apă şi lăsaţi totul la fiert, la foc mic. Când legumele încep să fiarbă, puteţi să adăugaţi sare, piper, boia dulce şi usturoiul tăiat.

Urmează să luaţi peştele fript de pe grătar şi să-l puneţi peste legume, apoi lăsaţi la fiert molcom. Pentru ca peştele să rămână zemos, după ce saramura a dat în clocot, totul se pune într-o tavă şi se lasă 10-15 minute la cuptor. La final puteţi să presăraţi pătrunjel tocat. Poftă bună!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite