Dulcea istorie a ciocolatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spaniolii au adăugat în reţetă scorţişoara.
Spaniolii au adăugat în reţetă scorţişoara.

De când au fost descoperite boabele de cacao şi ,mai târziu, ciocolata, oamenii au devenit obsedaţi de aceasta. De la varianta folosită în ritualuri sacre şi până la deliciul ce ne încântă de fiecare dată când vrem să ne oferim un răsfăţ, astăzi nu ne-am mai putea imagina viaţa fără ciocolată!

Istoria ciocolatei începe în America Latină, încă din anul 600 î.Hr. Mayaşii şi aztecii credeau că boabele de cacao au puteri magice şi le foloseau cu multă rigurozitate în ritualuri şi ceremonii religioase. Fructele de cacao serveau ca monedă de schimb, iar pulpa era folosită pentru prepararea unei băuturi calde, denumită „băutura zeilor“, cu efecte stimulatorii pentru înlăturarea oboselii şi un gust foarte plăcut.

Atunci când a fost descoperită de europeni, ciocolata a devenit un bun important şi valoros de schimb. Se presupune că primele boabe de cacao au fost aduse în Europa de către Cristofor Columb, însă la vremea aceea nimeni nu ştia exact la ce folosesc. Mai târziu, când Hernan Cortes a descoperit Lumea Nouă, ducând boabele de cacao şi reţeta băuturii secrete în Spania. Aceştia au găsit gustul ei însă cam amar, spaniolii adăugând trestie de zahăr şi îmbogăţindu-i aroma cu vanilie şi scorţişoară.

Ciocolata s-a răspândit ulterior şi în Franţa, însă era considerată un produs de lux, de care se bucurau doar oamenii înstăriţi. Nobilimea occidental era fascinată de ciocolată, Maria Antoaneta creând chiar o poziţie special pentru ciocolatierul ei. Pe măsură ce cererea de ciocolată a crescut, s-au înmulţit şi producătorii. Aceasta a început să fie vândută şi ca medicament, sub formă de capsule sau pudră.

Află mai multe despre istoria ciocolatei pe clickpoftabuna.ro!

Istoria ciocolatei începe în America Latină, încă din anul 600 î.Hr. Mayaşii şi aztecii credeau că boabele de cacao au puteri magice şi le foloseau cu multă rigurozitate în ritualuri şi ceremonii religioase. Fructele de cacao serveau ca monedă de schimb, iar pulpa era folosită pentru prepararea unei băuturi calde, denumită „băutura zeilor“, cu efecte stimulatorii pentru înlăturarea oboselii şi un gust foarte plăcut.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite