Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte. Cinci reţete inedite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce să faci cu ouăle rămase de Paşte reprezintă o dilemă pentru multe persoane după trecerea zilelor de sărbătoare. Pentru a nu face risipă aruncându-le, vă prezentăm cinci reţete inedite.

Dacă ţi-au rămas câteva ouă fierte de la Paşte, nu trebuie să le arunci, pentru că ele pot fi folosite în diferite reţete delicioase. Iată câteva idei de meniuri gustoase şi sănătoase, în care poţi folosit ouăle rămase de la Paşte.

Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte. Reţete simple

1. O reţetă simplă este salata de fasole verde şi cartofi franţuzeşti. Pentru început, fierbe cartofii în coajă, apoi aceştia trebuie curăţaţi şi tăiaţi felii cât timp sunt încă destul de calzi. Apoi pune alături feliuţe din ouăle fierte şi fasole păstăi fiartă, peste care poţi condimenta după gust, cu usturoi şi sos vinaigrette.

2. O variantă şi mai simplă sunt feliile de pâine prăjită peste care pui feliuţe de şuncă şi de ouă, scrie NyTimes.com.

image

(FOTO NyTimes.com/Salata de ouă cu cartofi franţuzeşti şi fasole verde)

Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte. Reţete mai elaborate

3. O reţetă mediteraneană foarte populară în Italia sunt ouăle fierte scufundate în sos de tomate. Este un meniu foarte hrănitor şi sosul astfel obţinut poate fi adăugat şi peste paste. Se condimentează după gust. Există şi o varinată indiană a acestui meniu, mult mai picantă, servită cu pâine în loc de paste.

image

(FOTO NyTimes.com/Ouă fierte cu sos de tomate)

4. Salata de ouă nu este neapărat un meniu greoi. Poţi folosi în loc de maioneză un iaurt grecesc. Bucăţile de ou ras, amestecate cu iaurt, se pot servi pe felii de pâine, cu salată verde sau alte legume proaspetepe în completare. Astfel, va fi un meniu hrănitor şi sănătos.

5. O reţetă puţin mai sofisticată este umplerea ouălor fierte cu bucăţele de crevete. Mai întâi, gălbenuşul trebuie condimentat cu muştar sau alt sos puţin picant, în funcţie de gust.  Apoi se adaugă deasupra bucăţi mici de crevete şi de măsline.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite