Românii trimit acasă mobilă cu vaporul
0Firmele maritime spaniole transportă mărfurile până în faţa blocului . Majoritatea românilor apelează la o firmă de transport maritim pentru a-şi trimite în România autoturismul, în
Firmele maritime spaniole transportă mărfurile până în faţa blocului .
Majoritatea românilor apelează la o firmă de transport maritim pentru a-şi trimite în România autoturismul, în timpul concediului. În cazul în care vor să se restabilească în patria-mamă, ei îşi trimit în ţară, cu vaporul, mobila din casă.
Cu o vechime de 10 ani pe piaţa din Spania, firma de transport maritim româno-spaniolă "CEI Forwarders", cu sediul în Castellon, cară la distanţe mari diverse mărfuri voluminoase, inclusiv pentru imigranţi. Cu cele şapte vapoare pe care le are în dotare, compania transportă cel puţin 14.000 de containere lunar.
"În ultima perioadă, cele mai multe tranzacţii pe care le-am făcut au fost cu Vietnam, China, Coreea sau Pakistan, de unde se importă, în special în Valencia, ceramică ieftină", spune Julia Margarit, şefa Departamentului import şi tranzacţii din cadrul firmei CEI Forwarders.
"Din România, Spania importă în exclusivitate lemn, exportând 80% din ceramica destinată Bucureştiului şi Târgoviştei", completează Julia.
1.500 de euro, ca să-ţi trimiţi maşina acasă
Românii, persoane fizice, aleg ca mijloc de transport vaporul, în cazul în care vor să-şi trimită acasă maşini, mobilă, utilaje industriale sau electrocasnice. "Compatrioţii noştri trimit spre România o mulţime de lucruri, cum ar fi toate produsele de menaj dintr-o casă, de la periuţă de dinţi, până la mobilă şi electrocasnice, dar şi sicrie, betoniere, iar în ultima săptămână am avut surpriza de a trimite un buldozer de 30 de tone.
Românii preferă acest tip de transport pentru că, deşi întârzie mai multe zile, este mai ieftin decât în cazul în care acelaşi produs se trimite cu un tir sau cu avionul", spune românca. Pentru a transporta cu vaporul un autoturism de la Valencia la Bucureşti costă aproximativ 1.500 de euro şi durează 14 zile până ajunge în România, dacă are escală la Istanbul.
Preţul variază în funcţie de dimensiunile şi greutatea mărfurilor, dar şi de distanţa parcursă până la punctul de destinaţie. Costul transportului de marfă cu vaporul ajunge, în medie, la un euro pentru un kilogram trimis. Comparativ, trimiterea unui colet prin poştă costă 2,5 euro kilogramul.