Patru români, arestaţi pentru 50 de furturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce i-a urmărit un an, Garda Civilă spaniolă a arestat 14 hoţi, dintre care patru sunt români. Infractorii sunt acuzaţi de sustragere de obiecte de lux din case particulare.

Agenţii Gărzii Civile au reţinut o grupare infracţională formată din 14 persoane acuzate de comiterea a peste 50 de furturi în provinciile spaniole Málaga, Álava, La Rioja şi Alicante. În urma percheziţiilor efectuate la cinci dintre domiciliile infractorilor s-au recuperat obiecte în valoare de jumătate de milion de euro.

Investigaţiile au început în luna martie 2008, când agenţii Gărzii Civile au observat că mai multe furturi din case particulare au fost săvârşite în acelaşi mod. Membrii grupării dispuneau de cunoştinţe de electrotehnică, dezactivau sistemele de alarmă ale locuinţelor şi furau bijuterii, ceasuri scumpe şi bani, în timp ce proprietarii dormeau. În majoritatea cazurilor, sustrăgeau şi cheile autoturismului, pentru a folosi autovehiculul la comiterea altor furturi.

Infractorii arestaţi au naţionalităţi diferite, şapte sunt albanezi, patru, români, un marocan, un sârb şi un croat. Au mai fost reţinute pentru cercetări alte patru persoane, trei albanezi şi un marocan.




Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite