Florin Robu : „Am rămas fără un plămân, dar mă ajută românii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Robu : „Am rămas fără un plămân, dar mă ajută românii“
Florin Robu : „Am rămas fără un plămân, dar mă ajută românii“

Florin Robu (36 de ani), originar din judeţul Iaşi, a sosit în urmă cu opt ani la Torino pentru a lucra ca zidar. El a muncit la negru la un patron care i-a promis că îl va angaja legal, însă l-a minţit.

„Important era să câştig bani“, spune bărbatul. În 2004 a început să se simtă rău şi a ajuns la serviciul de urgenţe al unui spital, unde a fost tratat de tuberculoză. „Când am ieşit din spital, am vrut să mă întorc să locuiesc în apartamentul pe care îl împărţeam cu prietenii mei, însă, speriaţi de boala mea, aceştia nici nu mi-au deschis uşa“, povesteşte Florin.

El a reînceput munca şi a ajuns pentru a doua oară la spital, în 2008, de această dată zbătându-se între viaţă şi moarte. Specialiştii i-au propus ca unică soluţie de supravieţuire extirparea plămânului drept.

După operaţie, Florin Robu trăieşte cu ajutorul conaţionalilor săi care îi aduc mâncare. Gheorghe Raica, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, i-a pus la dispoziţie o casă pentru a-l ajuta să dobândească dreptul de reşedinţă şi la servicii de asistenţă medicală şi socială.

image

Am vrut să mă întorc în apartamentul pe care îl împărţeam cu prietenii mei, însă aceştia nici nu mi-au deschis uşa.

image


Florin Robu
zidar

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite