Braşov: Preţurile apartamentelor au crescut cu 1,3% în luna ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Optimismul proprietarilor, alimentat de o creştere a interesului potenţialilor cumpărători comparativ cu decembrie anul trecut, a dus în ianuarie la creşterea cu până la 2,5% a preţului apartamentelor de vânzare din principalele 7 oraşe din România, potrivit unui studiu realizat de imobiliare.ro.

Totuşi, valoarea indicelui naţional imobiliare.ro pentru prima lună a anului a ajuns la valoarea de 1.031 euro/mp util, cu 2 euro/mp (0,2%) mai puţin decât în decembrie 2010. Faţă de aceeaşi lună a anului trecut, preţul mediu era de 1.213 euro/mp, apartamentele fiind astfel mai ieftine cu 15%.

După o serie de valori minime record înregistrate în majoritatea oraşelor analizate, luna ianuarie aduce primele răsturnări de situaţie. Cele mai mari creşteri au fost în Constanţa, 2,4%, Timişoara, 1,5% şi Braşov, 1,3%", a spus Adrian Erimescu, directorul general al imobiliare.ro.

Cu o creştere medie lunară de 1,3%, Braşovul se regăseşte printre oraşele care au cunoscut o evoluţie dinamică a segmentului rezidenţial în prima lună a anului.

Preţul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vânzare are, pentru luna ianuarie, o valoare de 881 euro/mp de suprafaţă utilă, cu 1,3% mai mult decât în luna decembrie 2010.

În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, preţul mediu actual este cu 6,7% mai mic. Preţul apartamentelor noi din ansamblurile rezidenţiale braşovene a urcat în primele treizeci de zile ale anului cu 2,1%, după o altă creştere de 2,5% în decembrie, până la valoarea de 966 euro/mp.

Faţă de ianuarie 2010, apartamentele noi sunt cu 5% mai ieftine. În ceea ce priveşte apartamentele vechi, preţul solicitat de proprietari în luna ianuarie a ajuns la o medie de 876 euro/mp, cu 1,2% mai mult decât în decembrie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite