Angelina Jolie va regiza un film despre viaţa unui paleoantropolog celebru
0Actriţa americană Angelina Jolie va regiza lungmetrajul „Africa“, un film biografic despre viaţa paleoantropologului Richard Leakey şi campaniile organizate de acesta contra braconajului cu fildeş, un flagel care ameninţă populaţia de elefanţi din Africa, relatează „Reuters“.
Acest film va fi cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Angelina Jolie şi va fi produs de Skydance Productions, compania care a realizat filmele din francizele „Terminator“ şi „Misiune: Imposibilă“. Scenariul este semnat de Eric Roth, recompensat cu Oscar pentru scenariul filmului „Forrest Gump“.
„Am simţit întotdeauna o conexiune profundă cu Africa şi cultura ei“, a declarat Angelina Jolie într-un comunicat de presă.
„Richard Leakey s-a remarcat în timpul conflictelor violente cu braconierii de elefanţi graţie felului său profund de a înţelege amprenta pe care omul o lasă asupra mediului şi graţie unui profund simţ al responsabilităţii faţă de lumea din jur“, a adăugat actriţa americană.
David Ellison, directorul executiv al companiei Skydance Productions şi fiu al celebrului fondator al grupului Oracle, David Ellison, a declarat: „Acesta este un proiect foarte drag sufletului meu şi ştiu deja că îmi va întrece toate aşteptările, deoarece va fi regizat de Angelina Jolie“.
Angelina Jolie va fi asistată în acest proiect cinematografic de directorul de imagine Roger Deakins, cu care a colaborat şi la filmul ei „Unbroken“, un proiect produs de Universal Pictures despre viaţa lui Louis Zamperini, un fost atlet olimpic devenit erou de război. Filmul „Unbroken“ va fi lansat pe marile ecrane nord-americane în luna decembrie.
Studiourile Universal au anunţat în luna iulie că au achiziţionat deja drepturile de distribuţie pe plan mondial a filmului „By the Sea“, o dramă regizată şi scrisă de Angelina Jolie, aflată în producţie, în care vedeta americană joacă alături de soţul ei, actorul Brad Pitt.
Richard Leakey, născut pe 19 decembrie 1944 la Nairobi, este un paleoantropolog kenyan. El este al doilea dintre cei trei fii ai lui Louis şi Mary Leakey, doi paleontologi şi arheologi kenyeni. Richard Leakey a lucrat cu precădere în partea de est a Africii, în special în Kenya, înainte de a se implica în politica acestei ţări.
În timp ce părinţii lui au lucrat în principal în Tanzania şi în regiunea Olduvai, Richard Leakey şi-a desfăşurat cercetările paleontologice într-o altă zonă din Valea Marelui Rift African din nordul Kenyei. Principalele sale descoperiri au fost realizate în jurul Lacului Turkana din Kenya. Primele reuşite au apărut în anii 1970: numeroase fosile de Homo habilis, Homo rudolfensis, Homo ergaster. Apoi, în partea de vest a Lacului Turkana, a făcut una dintre cele mai spectaculoase descoperiri ale sale, în 1984, supranumită „băiatul din Turkana“. Acele fosile, care au primit numele de cod „KNM-WT 15000“, reprezintă până în zilele noastre scheletul cel mai bine conservat de Homo ergaster.
Richard Leakey a fost, de asemenea, directorul Departamentului de conservare a vieţii sălbatice din Kenya, o funcţie care i-a permis să iniţieze o serie de acţiuni eficiente, inclusiv de distrugere a colţilor de elefanţi confiscaţi de la braconieri, pentru ca acele cantităţi considerabile de fildeş să nu ajungă din nou pe piaţa neagră şi pentru a demonstra astfel că autorităţile naţionale nu intenţionează să facă profit de pe urma braconajului.
Angelina Jolie, care a câştigat premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din „Tinereţe furată/ Girl, Interrupted“, a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din „Schimbul/ Changeling“, regizat de Clint Eastwood. Angelina Jolie a devenit celebră graţie rolului principal din franciza „Lara Croft“ şi a jucat în multe producţii cu succes la public, precum „Domnul şi doamna Smith“, „Speranţa moare ultima/ A Mighty Heart“, „Gia“, „Dispari în 60 de secunde“, „Alexandru“, „Beowulf“, „Wanted“ şi „Kung Fu Panda“. Ea a debutat ca regizor în 2011, cu lungmetrajul „In the Land of Blood and Honey“, nominalizat la Globurile de Aur din 2012, la categoria „cel mai bun film străin“.