De ziua lui, actorul Mihai Mălaimare a jucat într-un spectacol pe Calea Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Mălaimare a sărbătorit 65 de ani, joi, printr-un spectacol al Teatrului Masca, în mijlocul publicului, pe Calea Victoriei, aceasta fiind prima dintr-o serie de o sută de reprezentaţii pe care instituţia pe care a fondat-o le va susţine pe acest bulevard, militând ca el să devină pietonal.

 a sărbătorit această aniversare alături de actorii Teatrului Masca - instituţie pe care a fondat-o în urmă cu 25 de ani şi pe care o consideră proiectul său de suflet - prin spectacolul "Baroc", montat pe Calea Victoriei din Bucureşti, în faţa Cercului Militar Naţional.

Câteva zeci de persoane au fost alături de Mihai Mălaimare la acest spectacol aniversar. Actorul s-a bucurat să fie în mijlocul spectatorilor, precizând însă după reprezentaţie, pentru Mediafax, că trebuie să se obişnuiească cu ideea că a împlinit 65 de ani.

"Nu-mi place, trebuie să recunosc, dar asta este. Trebuie să mă obişnuiesc cu ideea. Este o vârstă pe care nu o poţi da înapoi. Nu e ca la kilometraj. Ce va urma nu ştiu şi n-are importanţă. Important este că în seara asta a fost un public bun, că un proiect ca ăsta a debutat sub auspicii promiţătoare şi că lucrurile trebuie să meargă înspre bine. Aşa cred eu", a spus Mihai Mălaimare.

O aniversare în mijlocul colectivului, al spectatorilor, pe stradă, poate părea mai neobişnuită, însă nu şi pentru Mihai Mălaimare, după cum a mai afirmat acesta. "Asta fac de 25 de ani (de când a înfiinţat Teatrul Masca, n.r.) şi nu este un lucru nou", a declarat Mihai Mălaimare.

Actorul doreşte să transforme Calea Victoriei în stradă exclusiv pietonală

Pe de altă parte, acest spectacol aniversar al Teatrului Masca a avut şi un scop social, acela de a milita pentru ca una dintre cele mai vechi şi renumite artere din centrul Bucureştiului, Calea Victoriei, să redevină pietonală.

În acest sens, Mihai Mălaimare a fost bucuros de interesul pe care l-a manifestat publicul, deşi, în momentul de faţă, este greu de crezut că acest lucru poate fi posibil.

"Dacă spui că vrei ca cea mai frumoasă stradă a Bucureştiului să devină pietonală, sigur, poate să fie o opinie personală, contează mai puţin, dar în secunda în care mulţi oameni vor fi de acord cu lucrul ăsta, probabil că şi proiectul îşi va găsi o rezolvare mai rapidă. (...) Calea Victoriei are cele mai multe monumente arhitecturale, după părerea mea, din Bucureşti. Este cea mai plină de istorie, de emoţie, patriotică şi atunci probabil că lucrurile se vor rezolva, mai devreme sau mai târziu", a spus Mihai Mălaimare.

Pentru a demonstra seriozitatea cu care tratează acest aspect, Teatrul Masca va continua să susţină în următorul an spectacole pe Calea Victoriei.

"Acesta este primul spectacol din acest proiect de o sută de spectacole pe Calea Victoriei. Sigur voi încerca să generez şi dezbateri care să aibă poate şi mai mult pragmatism, o viziune mai concretă. Dacă ne vom întâlni cu Uniunea Arhitecţilor probabil că se vor şi întrevedea soluţii sau cu Administraţia Locală, cu Primăria Capitalei. Dar, deocamdată, rolul nostru este să jucăm şi vom juca. Celelalte 99 de spectacole le vom juca în continuare. Probabil că până la sfârşitul verii viitoare vom izbuti să le jucăm pe toate o sută", a mai spus Mihai Mălaimare.

El a mai menţionat că Teatrul Masca şi-a propus să joace o sută de spectacole pe Calea Victoriei pentru că aceasta este "o cifră rotundă, fără echivoc". "Când spui că ai jucat o sută de spectacole pe o stradă, atunci înţeleg că ai fost un om serios", a mai spus Mihai Mălaimare.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite