stele michelin - ultimele știri
Muzeul Etnografic al Transilvaniei şi Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţii de cultură subordonate Consiliului Judeţean Cluj, au fost incluse în Ghidul aniversar Michelin ,,500 de peisaje, destinaţii şi experienţe”, fiind evaluate cu câte două stele...
Primul loc pe podium este deţinut de Lisabona, capitala Portugaliei, cu cele mai multe restaurante pe cap de locuitori şi o ofertă abordabilă la un meniu de 14 euro în medie per persoană. Primul oraş din Români aflat în top este Galaţiul, pe locul şa...
Un restaurant premiat Michelin din oraşul spaniol Valencia se află în centrul unui scandal legat de mai multe intoxicaţii alimentare, în urma cărora o femeie a murit şi alte 28 de persoane au fost afectate, scrie CNN....
Unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din Franţa, al cărui restaurant a fost onorat cu trei stele în ghidul Michelin de aproape 20 de ani, a cerut să i se retragă prestigiosul calificativ.
Publicaţia Business Insider a realizat clasamentul destinaţiilor europene cu cea mai bună mâncare, în funcţie de numărul restaurantelor cu stele Michelin, dar şi raportat la suprafaţa oraşelor....
Restaurantul italian "Osteria Francescana" din Modena, proprietatea chef-ului Massimo Bottura, s-a clasat pe prima poziţie în clasamentul de anul acesta al celor mai bune 50 de restaurante din lume, după ce în 2015 ocupase locul al doilea.
Unul dintre cele mai bune restaurante din lume a deschis un local pop-up în Sydney, Australia, unde bucătari experimentaţi, sub comanda renumitului chef René Redzepi, vor găti timp de 70 de zile pentru gurmanzii din capitala australiană. Lista de aşt...
Chiar dacă nu au cursuri de gătit, nu sunt decorate cu stele Michelin şi nu poartă o bonetă albă pe cap atunci când învârt o omletă în tigaie, unele persoane se pricep mai bine decât au impresia la gătit....
Chef Bjorn van der Horst, unul dintre cei mai cunoscuţi chefi din Londra, a stabilit conceptul culinar al unuia dintre noile restaurante din Bucureşti. Cu această ocazie, el a vorbit pentru wall-street.ro despre cum a perceput mentalitatea românească...
Un fost chelner american dezvăluie ce se întâmplă, de fapt, în spatele uşilor închise şi cum este să lucrezi în cele mai luxoase şi bine cotate restaurante din lume, povestind despre „lucrurile groteşti” la care a fost martor.
Benoît Neusy, un bucătar belgian deţinător al unei stele Michelin pentru restaurantul Imperatif din Valonia, propune pentru acest sfârşit de săptămână gusturi noi, rafinate, inspirate din gastronomia românească, pe placul vizitatorilor din Mons - cap...
An de an, publicaţiile internaţionale reunesc în diferite topuri liste cu locurile recomandate pentru a fi vizitate sau hotelurile unde turiştii se pot bucura de un tratament foarte bun....