moldova culinaria - ultimele știri
Consideraţi ciuperci de calitate superioară, hribii sunt foate gustoşi şi au un miros dulceag, extrem de plăcut. Plini de minerale şi vitamine, sunt printre cele mai sănătoase alimente.
Cunoscute mai degraba pentru întrebuinţarea lor la pregătirea murăturilor, gogonelele sunt transformate de gospodinele iscusite într-o veritabilă delicatesă.
Pentru un gust desăvârşit şi mai multă savoare, gastronomii recomandă folosirea condimentelor naturale. Este important de ştiut cum trebuie acestea potrivite pentru a fi pus în valoare preparatul de bază.
În bucătăria românească, tradiţionala mămăligă cunoaşte numeroase moduri de pregătire, reţetele variind de la o regiune a ţării la alta.
Mici trucuri în bucătărie pot face viaţa mai uşoară gospodinelor, mai ales celor care nu petrec multe ore printre oale şi ustensile de gătit.
Istoria bucătăriei moldoveneşti este explicată de gastronomul bârlădean Nicolae Curelea, profesorul care promovează arta culinară tradiţională a românilor, prin reţete proprii cât mai naturale şi ispititoare.
Mămăliga este unul dintre alimentele de de bază din alimentaţia românilor, iar pentru prepararea acesteia sunt cunoscute numeroase reţete, care variază de la o regiune la alta.
Maestrul gastronom Nicolae Curelea ne oferă secretele pregătirii unei dulceţi „neaoşe, autentice şi de nota 10, ca la mama acasă“.
Pentru zilele toride de vară, sucul de soc, dulce acrişor, pregătit în bucătăria de acasă poate fi remediul ideal pentru răcorire. Socata poate fi preparată atât din flori proaspete de soc, cât şi din flori uscate.
Dulceaţa de flori de liliac este foarte rar întâlnită, fiind considerat un preparat pretenţios, a cărui realizare necesită mai multă îndemnare.
Tradiţionalul borş, licoare care dă gust ciorbelor româneşti este un ingredient este un ingredient de nelipsit din bucătăria gospodinelor.
Cunoscute popular şi sub denumirea de „plăcinta ciobanului“, alivencile sunt de fapt nişte plăcinte cu branză si mălai, o delicatesă din bucătăria tradiţională moldovenească.
Reţetele de mămăligă sunt numeroase şi variază de la o regiune la alta în funcţie de ingredientele de care dispui şi de imaginaţie....