legume romanesti - ultimele știri
O analiză a Autorității Naționale Fitosanitare arată că în peste 40% din legumele românești sunt urme de pesticide, iar la unele produse cantitățile de substanțe periculoase detectate au fost cu mult peste nivelul maxim admis.
O analiză a Autorității Naționale Fitosanitare arată că în peste 40% din legumele românești sunt urme de substanțe periculoase. Cele mai periculoase sunt mărarul, salata și roșiile.
fără imagine
Un titlu din presă mi-a atras recent atenția. Autorul articolului se întreba cum de își fac loc atâtea legume și fructe din alte state UE pe rafturile supermarketurilor din România?
Cooperativa Ţara Mea va livra pe piaţă, în acest an, peste 80.000 tone de legume româneşti, cu 40% mai mult decât în 2021, în timp ce numărul membrilor s-a dublat la 5.000 de fermieri, a anunţat miercuri organizaţia agricolă.
Valurile de temperaturi scăzute din luna octombrie i-au obligat pe legumicultorii din Bărăgan să îşi încălzească solariile mai devreme decât o făceau în mod normal. Cheltuielile mai mari cu încălzirea se reflectă în creşterea preţului la vânzare.
Iarna, magazinele şi pieţele sunt invadate de legume din import. Legumele româneşti dispar din rafturi pentru că producătorii nu îşi permit cheltuielile ridicate din sezonul rece. Pe tarabe, din solarii neîncălzite, ajung doar legume mai rezistente l...
Autoritatea Naţională Fitosanitară a prelevat un număr de 401 de probe de roşii româneşti de la producătorii înscrişi în Programului guvernamental de sprijin pentru tomate 2019. În urma controalelor din pieţe, nu s-au înregistrat depăşiri ale reziduu...
Roşiile din producţia autohtonă nu se vor mai găsi în pieţele româneşti încă din luna august, avertizează specialiştii, dar şi alte culturi mucegăiesc pe câmp ca urmare a ploilor abundente şi a inundaţiilor din această vară.
Legumele delicioase pe care le ştim din copilărie sunt pe cale de dispariţie, odată cu seminţele tradiţionale, în dauna hibrizilor creaţi de agricultura industrială pentru a răspunde unei singure cerinţe: productivitatea. Specialiştii explică de ce s...