lebar - ultimele știri
Toba şi lebărul sunt preparatele cu cea mai mare căutare în carmangerii, mai ales acolo unde clienţii ştiu că produsele sunt naturale şi făcute ca în gospodăria bunicilor. Pentru a face cererii, în micile fabrici de procesare a cărnii se munceşte int...
Chiar dacă astăzi cei mai mulţi preferă să le cumpere din magazine sau de la producători, nu cu mult imp în urmă aceste preparate se făceau aproape în orice gospodărie. Fiecare are un specific şi o reţetă în funcţie de zona din care provine.
Gândul ne zboară deja la bunătăţile de pe masa de Crăciun. Ca nu cumva să le-o ia alţii înainte, mulţi au dat comandă la afumători, iar cârnaţii şi şunca se găsesc pe mai toate listele de aşteptare. Clienţi din ce în ce mai mulţi au şi carmangeriile ...
Mircea Dinescu, maestru al cuvintelor şi un iscusit bucătar, prepară de Crăciun lebăr şi caltaboş după reţete proprii. Printre ingredientele surpiză se numără prunele uscate şi zeama de portocale....
Cristian Achiţei, un botoşănean de 45 de ani, a ajuns renumit în toată ţara cu produsele sale din carne, tradiţionale făcute după reţete vechi de cel puţin două secole. Botoşăneanul nu foloseşte niciun ingredient industrial sau sintetic şi face bunăt...
Românii gătesc multe mâncăruri tradiţionale în preajma sărbătorilor de iarnă, însă când vine vorba de lebăr, mai degrabă preferă să îl cumpere decât să îl pregătească. În realitate, preparatul nu este deloc greu de realizat....
Mezeluri de porc făcute acasă sunt la mare căutare în aceste zile. Uica Mihai, cunoscutul bucătar reşiţean, se laudă cu o reţetă de lebăr ca la carte, iar pentru cei care nu ştiu ce e lebărul, bucătarul le dă şi definiţia, în stilul său neaoş.
Cunoscuţi şi sub numele de lebărvurşt sau lebervurşt, cârnaţii din ficat de porc sunt o adevărată delicatesă şi nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Ingredientul central al reţetei este, bineînţeles, ficatul de porc, însă dacă vrei, foloseş...