industrie alimentara - ultimele știri
Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 300 milioane euro, echivalentul a 1,5 miliarde lei, menită să sprijine entităţile agroalimentare în contextul pandemiei de coronavirus.
Averile miliardarilor din industria alimentară şi energetică au crescut cu 453 de miliarde de dolari în ultimii doi ani, în contextul creşterii preţurilor la energie şi mărfurilor în timpul pandemiei, precum şi pe fondul războiului din Ucraina, a dez...
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, şi ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, au discutat vineri pe tema unui nou pachet de măsuri în vederea sprijinirii producătorilor agricoli şi a celor din industria alimentară, afectaţi de scumpirile la energie...
Proiect este unic în România şi se derulează la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, fiind implementat de un conferenţiar universitar alături de o echipă de tineri cercetători....
În cursul lunii aprilie 2019, inspectorii sanitar-veterinari au efectuat 10.765 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie...
Deprecierea leului va avea un impact extrem de negativ asupra populaţiei, prin scăderea drastică a traiului decent „pe care ni-l dorim de peste 25 de ani”, a declarat pentru „Adevărul” Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industri...
Inspectorii sanitari-veterinari au verificat 4.592 de unităţi de industrie alimentară, pieţe şi magazine şi au realizat 427 de controale în trafic, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratelor de Poliţie judeţene, înainte de Crăciun.
Scandalul „Alimente pentru Est“: Companiile care aplică dublu standard, amendate cu milioane de euro
Conform unui regulament adoptat de Comisia Europeană, companiile care aplică dublu standard pentru produsele din Est şi Vest vor putea fi amendate cu cel puţin 4 la sută din cifra de afaceri anuală.
Copiii obezi sunt tot mai mult, numărul lor crescând de zece ori în ultimii 40 de ani. Concret, în lume există 124 de milioane de copii care suferă de probleme de greutate, la baza acestor probleme situându-se politicile din industria alimentară care...
Decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, Petru Alexe, în colaborare cu doi dascăli de la aceeaşi facultate, profesorul Maricica Stoica şi asistentul universitar Cristian Dima, au lansat două cărţi interesante, prin care stu...
„Veganismul“ a devenit un curent care atrage tot mai mulţi oameni. Reţetele fără carne sunt delicioase şi foarte uşor de preparat.
Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu şi-a manifestat dorinţa de a participa la această tradiţională manifestare, care se va desfăşura în perioada 29-31 mai.
Studenţii din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au pregătit un salam ecologic fără grăsime animală şi o acadea fără gluten cu care vor participa la un concurs internaţional important.
Tematica acestor controale constă în verificarea modului în care sunt aplicate şi respectate cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă pentru utilizarea de către lucrători a echipamentelor de muncă în activităţile din cele două sectoare de ...
Problema E-urilor din alimente a devenit o adevărată dilemă. Când devin cu adevărat periculoase? Decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Petru Alexe spune că industria alimentară nu ar putea trăi fără aceşti aditivi alimentari. Dacă do...
După ani la rând în care agricultura era ocolită de tineri, vara aceasta, la Sibiu, s-a înregistrat o premieră: toate locurile bugetate scoase la concurs de Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului au fost ocupate di...
Biscuiţii Yam-Yam au fost prezentaţi la cel mai recent concurs Ecotrophelia şi au atras atenţia juriului pentru că, pe lângă faptul că reprezintă un produs ecologic, aduc şi un aport important de fibre şi antioxidanţi.
Laurenţiu Damian, doctor în industrie alimentară, în prezent director de vânzări la una dintre cele mai mari companii din lume care se ocupă cu producerea de fermenţi lactici pentru producerea lactatelor acide şi pentru brânzeturi, a studiat cu atenţ...
Echipa din Galaţi a fost reprezentată de Iuliana Aprodu, conferenţiar la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Invenţia medaliată este, de fapt, o biotehnologie prin care făini greu panificabile devin mult mai uşor de folosit.
Un număr de 79 de elevi, participanţi la etapa naţională a Olimpiadei de Industrie alimentară însoţiţi de 30 de profesori vor veni la Galaţi pentru a se întrece în cadrul concursului menţionat....
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi anunţă că din această după-amiază, platforma online de preînscriere a candidaţilor la concursul „Admitere licenţă 2013” a fost activată: http://www.admitere.ugal.ro/site/licenta/preinscrieri.
Cele trei echipaje de la Galaţi vor merge la faza naţională a concursului cu biscuiţii „Carrot-secret”, cu un produs dintr-un amestec de carne de vită şi pui, dar şi cu o băutură surpriză, bazată pe zer şi adaos de suc de fructe.
Crescătorii de oi şi capre trag un semnal de alarmă: îndeletnicirea strămoşească este pe cale de dispariţie. Numai în ultimii trei ani, fermierii au fost nevoiţi să sacrifice o treime din turme.