Stiri despre hdl

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Trei sferturi din
colesterol este fabricat de propriul nostru corp. Ce rol are alimentaţia în
creşterea sau scăderea colesterolului „rău“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei sferturi din colesterol este fabricat de propriul nostru corp. Ce rol are alimentaţia în creşterea sau scăderea colesterolului „rău“

  100 de grame de ficat de pui conţin 631 de miligrame de colesterol, iar aceeaşi cantitate de ficat de vită – 389. Prin comparaţie, o linguriţă de unt (10 grame) conţine 22 de miligrame de colesterol, iar o linguriţă de ulei – 0 colesterol. Academicianul Nicolae Hâncu, medic nutriţionist,  explică la cât ar trebui limitat consumul zilnic de colesterol şi de ce e important să avem un stil de viaţă sănătos.

 • Cele mai nocive mituri despre colesterol, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai nocive mituri despre colesterol, la Adevărul Live

  Numărul persoanelor tinere care suferă de boli cardiovasculare ce pot culmina cu un infarct fatal a crescut îngrijorător în ultimii ani. Unul dintre cei mai importanţi factori de risc este nivelul crescut al colesterolului, care nu afectează doar persoanele vârstnice, avertizează specialiştii. Medicul Cosmina Cioroboiu vine la Adevărul Live să ne spună care sunt semnele colesterolului mărit şi cum îl putem ţine sub control.

 • Cele mai eficiente soluţii pentru colesterolul mărit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai eficiente soluţii pentru colesterolul mărit

  Problemele legate de colesterolul mărit apar la vârste din ce în ce mai fragede, astfel că astăzi nu mai sunt izolate cazurile de copii cu un nivel alarmant al colesterolului în sânge. Când este cazul să luăm medicamente şi care sunt tratamentele cele mai bune până să ajungem la pastile ne spune medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie.

 • Alimente bune pentru sănătatea inimii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente bune pentru sănătatea inimii

  Colesterolul mare este o problemă a societăţii moderne care nu discriminează. Fie slab, fie gras, fie moderat ca greutate, colesterolul „rău“ ţine de o dietă greşită şi poate conduce la probleme de inimă, la diabet şi la tensiune mare. Însă, există alimente care ajută la scăderea colesterolului, fiind benefice pentru sănătatea inimii.

 • Când colesterolul „bun“ se transformă într-un duşman pentru sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când colesterolul „bun“ se transformă într-un duşman pentru sănătate

  Colesterolul „bun“ are o latură întunecată care poate creşte riscul unui atac de cord, susţin medicii americani. HDL (lipoproteine cu densitate mare sau colesterolul bun) ajută, în mod normal, la menţinerea curăţeniei arterelor şi este bun pentru sănătatea inimii.

 • Află cum ajută creierul colesterolul “bun”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Află cum ajută creierul colesterolul “bun”

  Colesterolul "bun", format din lipoproteine cu densitate înaltă (HDL), împiedică depunerea grăsimilor pe artere. Cercetătorii de la Harvard au descoperit că acesta aduce mult mai multe beneficii decât se ştia până în prezent, colesterolul HDL contribuind la prevenirea accidentului vascular cerebral şi a demenţei.