Guvernul nu are bani pentru elevii nevăzători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul nu are bani pentru elevii nevăzători
Guvernul nu are bani pentru elevii nevăzători

1.000 de elevi nevăzători riscă să rămână fără manualele Braille de care au nevoie pentru a studia. Ministerul Educaţiei i-a exclus de pe lista de cheltuieli pe copiii cu probleme de vedere. Mai mult decât atât, conducerea ministerului susţine că responsabilitatea pentru tipărirea manualelor aparţine exclusiv inspectoratelor şcolare.

Peste o mie de elevi cu probleme de vedere au nevoie de manuale Braille ca să poată merge la şcoală în acest an. Exemplarele se uzează foarte uşor şi fac imposibil studiul, astfel că trebuie înlocuite cu unele noi. Costurile pentru tipărirea unui singur manual Braille ajung la 100 de lei. Pentru anul acesta, elevii cu probleme de vedere au nevoie de 65 de tipuri de manuale.

În total, achiziţionarea şi distribuirea manualelor Braille în cele şapte şcoli speciale din ţară ar costa 30.000 de euro. Zecile de cereri adresate Ministerului Educaţiei s-au dovedit inutile, iar răspunsul negativ a fost mereu bazat pe lipsa de fonduri, relatează Antena3.

"Elevii nu vor avea manuale pe banci in acest an. S-a redus suma, nu înteleg de ce nu sunt incluse şi manualele Baille", a declarat Mihai Dima, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite