Salariile angajaţilor CFR vor fi plătite în această săptămână, iar protestatarii vor fi sancţionaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariile angajaţilor CFR vor fi plătite în această săptămână, iar protestatarii vor fi sancţionaţi
Salariile angajaţilor CFR vor fi plătite în această săptămână, iar protestatarii vor fi sancţionaţi

Protestul feroviarilor de la Iaşi nu este întemeiat şi protestatarii vor fi sancţionaţi întrucât au fost anunţaţi că în cursul acestei săptămâni vor primi salariile aferente lichidării lunii august, a declarat directorul general al CFR Infrastructură, Ion Garoseanu.

"Circa 20 de angajaţi ai unei ture de zi de la Regionala Iaşi au declanşat un protest spontan. Încă de săptămâna trecută am anunţat că vor fi întârzieri, dar salariile vor fi luate. Pentru cei care au declanşat protestul spontan la Braşov (luni-n.r.) şi Iaşi se va face o comisie de cercetare din care vor face parte şi liderii de sindicat pentru a stabili exact, conform prevederilor codului muncii, sub ce forma vor fi sancţionaţi pentru că nu şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu" a declarat Garoseanu, citat de NewsIn.

Directorul general al CFR Infrastructură a subliniat că administraţiile au transmis prin liderii de sindicat că este o situaţie de criză la nivelul întregului sistem feroviar şi se fac eforturi pentru ca angajaţii căilor ferate să primească salariile.

La rândul său directorul general al CFR Călători, Răzvan Stoica, a declarat, ieri, că salariaţii de la cele trei companii CFR vor primi, în cursul acestei săptămâni, salariile restante, toate fondurile fiind dirijate numai pentru drepturile salariale.

"Începând de luni, cu eforturi foarte mari, toate fondurile vor fi dirijate numai spre salarii. Primii care vor primi salariilor vor fi angajaţii de la CFR Marfă, iar în zilele următoare vor avea banii pe card salariaţii CFR Călători şi Infrastructură" a mai spus  Stoica.

Angajaţii CFR Infrastructură Iaşi au declanşat un protest spontan, marţi dimineaţă, în staţia Iaşi, nemulţumiţi că nu şi-au primit banii aferenţi lichidării pe luna august.

Trei trenuri nu au putut pleca din Gara Iaşi, în condiţiile în care protestul angajaţilor de la Infrastructură a început în jurul orei 7.00. Sute de persoane au rămas blocate în trenurile personale care circulă spre Paşcani şi Bârlad, precum şi în trenul accelerat pe direcţia Galaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite