O yemenită de 12 ani a murit în timpul naşterii - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O yemenită de 12 ani a murit în timpul naşterii  - Revista presei internaţionale
O yemenită de 12 ani a murit în timpul naşterii - Revista presei internaţionale

Ziarele internaţionale de astăzi scriu despre cazul yemenitei de numai 12 ani care a decedat în timpul naşterii, dar şi despre condamnarea la închisoare pe viaţă a trei terorişti capturaţi de autorităţile engleze. Printre alte subiecte, 19 pakistaneze au murit în timp ce încercau să procure hrană, americanul acuzat că a sechestrat o tânără timp de 18 ani are o taxă de cauţiune de 30 de milioane de dolari şi fiul celui mai t

O yemenită de 12 ani a murit în timpul naşterii. O tânără yemenită de 12 ani care a fost forţată să se mărite în urmă cu un an, a decedat în timpul unei naşteri extrem de dureroase. Fawziya Ammodi a stat trei zile în travaliu înainte să moară din cauza unei hemoragii severe, după cum au declarat reprezentanţii unei organizaţii pentru protecţia copilului. Crescută într-o familie săracă, Fawziya a fost obligată să se căsătorească la 11 ani, cu un bărbat de 24 de ani. Căsătoriile între copii sunt foarte comune în Yemen, mai mult de jumătate dintre yemenite devenind soţii înainte să împlinească 18 ani, relatează CNN.


Trei terorişi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă. Cei trei bărbaţi plănuiau să amorseze bombe lichide în timpul zborurilor Anglia - America de Nord. Liderul grupului terorist, în vârstă de 28 de ani, va sta după gratii cel puţin 40 de ani, iar subordonaţii săi, 36, respectiv 32 de ani. Secretarul englez de stat Alan Johnson spune că este mulţumit de decizia magistraţilor. Condamnaţii nu au reacţionat în niciun fel la auzul sentinţei, scrie BBC.

19 femei au murit încercând să ajungă la hrană.
Cel puţin 19 pakistaneze au decedat în timpul unei aglomerări din oraşul port Karachi, iar alte 25 au fost rănite. Un distribuitor local împărţea alimente, iar sute de femei şi copii se adunaseră pentru a primi hrană gratuită. Martorii spun că la un moment dat, oamenii se călcau în picioare, iar sistemul de electrificare a cedat. Lupta pentru hrana gratuită oferită în timpul Ramadanului a fost mult mai acerbă în acest an, datorită faptului că alimentele s-au scumpit, iar Pakistanul resimte o lipsă acută de făină şi zahăr, relatează New York Times.

30 de milioane de dolari, taxă de cauţiune. Atât trebuie să plătească Phillip Garrido, acuzat că a răpit, sechestrat şi violat o tânără timp de 18 ani, pentru eliberarea sa pe durata procesului. Atât el, cât şi soţia lui au pledat nevinonat, la toate capetele de acuzare. Cei doi sunt cercetaţi pentru faptul că ar fi sechestrat pentru aproape două decenii o tânără care, la momentul răpirii, avea doar 11 ani. Aceasta a fost descoperită de către ofiţerul care îl supraveghea ope Garrido. Taxa de cauţiune de 30 de milioane de dolari e bazată pe gravitatea infracţiunilor comise, scrie Reuters.

Fiul celui mai temut mafiot american, judecat pentru speculă şi şantaj. John Gotti Junior, fiul celui mai cunoscut mafiot din SUA, este judecat a patra oară pentru speculă şi şantaj. Tatăl său a fost ultimul cap al mafiei Gambino, una dintre cele mai mari din lume. Gotti susţine că a părăsit lumea interlopă încă din 1989, iar această scuză l-a ţinut în libertate până în prezent, deşi a ajuns în faţa judecătorilor de patru ori, pentru aceleaşi acuzaţii, relatează The Telegraph.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite