Ene Dinga vorbeste de interese de grup in cazul cismelelor din Leresti
0Avertismentul public lansat de presedintele Traian Basescu la adresa guvernului in legatura cu existenta unor grupuri de interese in anu-mite structuri ale puterii l-a pus pe ganduri pe Ene Dinga,
Avertismentul public lansat
de presedintele Traian Basescu la adresa guvernului in legatura cu existenta unor grupuri de interese in anu-mite structuri ale puterii l-a pus pe ganduri pe Ene Dinga, ministrul Integrarii Europene. Prezent la sedinta extraordinara a Consiliului National pentru Dezvoltare Regionala (CNDR), democratul Dinga, ministru vizat de remaniere, a recunoscut indirect ca exista anumite inte-rese politice sau de grup atunci cand vine vorba despre fondurile de dezvoltare regionala. "Trebuie sa se aiba in vedere evitarea unor anumite interese de grup sau politice in dezvoltarea, sustinerea sau acceptarea unor proiecte finantate din fondurile de dezvoltare regionala", a avertizat Dinga. Intrebat daca are cazuri concrete, Ene Dinga a dat exemplul "destul de spectaculos" al unui proiect Sapard care a finantat alimentarea stradala cu apa de la cismea in comuna Leresti - Arges, localitate aflata in vecinatatea orasului Campulung. El a explicat ca este vorba despre o utilizare ineficienta a banilor europeni intr-o comuna in care fiecare casa avea deja cismea in curte. Fara a da nume, Dinga a spus doar ca vinovati sunt atat cei care au solicitat finantarea pe acest proiect, cat si responsabilii cu aprobarea proiectului.
Si viceprimarul Capitalei vede grupuri de interese
Mult mai vehement a fost democratul Razvan Murgeanu, viceprimarul Bucurestiului, reprezentant al Consiliului de Dezvoltare pentru zona Bucuresti - Ilfov, care ne-a declarat: "Chiar gasca din interiorul CNDR acorda finantari preferentiale catre anumite zone ale tarii, in defavoarea Capitalei". Un lucru este sigur - cei care aproba proiectele de dezvoltare derulate cu bani europeni sunt persoane numite in acele functii de catre fosta guvernare PSD, afirma Murgeanu. Acesta ar fi si motivul pentru care patru proiecte care vizau transformarea lacurilor Capitalei in zone turistice au fost refuzate. "Proiectele erau bine redactate", spune Murgeanu, care observa ca Bucurestiul este in continuare ocolit de banii europeni pentru dezvoltare regionala. El ne-a marturisit ca i-a solicitat ministrului Dinga "sa faca ceva si sa-i schimbe pe cei responsabili cu acordarea finantarilor".