Dani Sandu

Dani Sandu

Sociolog
 • acum 5 ani

  Cultura violenţei în familie duce la violenţă în societate

  Lucrurile subînţelese nu au nevoie, în general, de verbalizare. Acesta a fost motivul pentru care multă vreme nu s-a discutat în România despre disciplinarea fizică a copiilor. Exista un consens că nu e nicio problemă să-ţi loveşti copiii pentru a-i potoli.

 • acum 7 ani

  Riscul discursului anti-democratic din România

  Recent, INSCOP a publicat o cercetare asupra evoluţiei încrederii în diferite tipuri de instituţii din România, începând din ianuarie 2014 şi până în februarie 2015. A fost un bun moment pentru a privi cifrele de încredere ale instituţiilor politice din România şi a atrage atenţia că acestea reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei la noi în ţară.

 • acum 7 ani

  O Greşeală Fericită – Profilul Forumistului din România

  Este evident că nevoia de date sociologice despre societatea noastră a depăşit cu mult rapiditatea cu care acestea sunt oferite publicului. După avântul aproape copleşitor de anul trecut, din perioada alegerilor, parcă tot mai puţine sondaje îşi fac loc în spaţiul public, exact într-un moment în care discuţiile despre schimbări fundamentale în societatea noastră prind viteză.

 • acum 7 ani

  Istoria României s-a repetat, ca o farsă, în Moldova

  Mai toată lumea ştie că în Republica Moldova au fost alegeri în acest weekend. Mai toată lumea ştie că alegerile au fost câştigate de partidele pro-europene. Cu toţii ne bucurăm pentru asta, dar această bucurie s-ar putea să ne facă orbi la ceva ce scosese sute de mii de români în stradă acum două săptămâni.

Vezi mai multe
Modifică Setările