VIDEO Victoriile nu îl salvează pe Mircea Lucescu. Fanii lui Dinamo Kiev continuă războiul la adresa antrenorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucescu

Rezultatele excelente obţinute de la preluarea echipei din Kiev nu îl feresc pe cel mai titrat tehnician român de furia unei părţi a fanilor.

Venirea lui Mircea Lucescu la gruparea din Kiev, la sfârşitul lunii iulie, a generat un val de proteste. Manifestările violente ale fanilor l-au făcut pe antrenorul român să renunţe iniţial la post, dar acesta s-a răzgândit la insistenţele patronului clubului, Igor Surkis.

La mai bine de două liuni şi jumătate de la instalare, şi chiar dacă între timp a câştigat Supercupa Ucrainei, s-a calificat în grupele Ligii Campionilor şi este pe primul loc în campionat, Lucescu continuă să nu aibă parte de linişte. 

Sâmbătă, în etapa a şasea a campionatului, Dinamo Kiev a câştigat pe terenul penultimei clasate, Ruh Vinniki, scor 2-0, într-un meci care s-a disputat la Lvov. Echipa românului a controlat întâlnirea  şi a deschis scorul prin De Pena (30). Chiar dacă a avut mai mute ocazii de  a dubla avantajul, lovitura de graţie a venit abia în prelungirile meciului, prin Gerson Rodriguez (90). 

În ciuda faptului că rezultatul o menţine pe Dinamo în fruntea clasamentului, cu 2 puncte avans peste Şahtior, ultraşii echipei din capitala Ucrainei nu pot trece peste trecutul lui Lucescu, întrepătruns cu cel al rivalei de moarte, Şahtior Doneţk, şi şi-au păstrat atitudinea ostilă faţă român. Suporterii au protestat împotriva acestuia lângă stadionul care a găzduit partida cu Ruh Vinniki,i au afişat bannere cu mesajele ”Lucescu, pleacă!” şi ”Fraţii Surkis sunt o ruşine pentru Dinamo” şi au scandat împotriva antrenorului şi conducerii clubului.

Haţegan va conduce Dinamo Kiev – Juventus 

Dinamo Kiev va debuta în grupele Ligii Campionilor, marţi, pe teren propriu, contra lui Juventus, iar arbitrul va fi Ovidiu Haţegan,. Acesta va fi ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, iar arbitru de rezervă va fi Sebastian Colţescu.

Mircea Lucescu speră ca jucătorii săi să fie refăcuţi până la startul întâlnirii cu campioana Italiei: "Este foarte bine că acest succes a venit înaintea debutului din grupele Champions League. Am câştigat pentru că am fost foarte disciplinaţi şi am avut un joc organizat. Mai sunt puţine zile până la meciul cu Juventus din Champions League, avem nevoie ca toţi jucătorii să fie apţi 100% la ora partidei. Grija noastră este ca jucătorii să fie complet refăcuţi, pentru că tocmai s-au întors de la echipele naţionale", a spus Mircea Lucescu, după victoria de sâmbătă, citat de site-ul sport.ua.

8 victorii şi 2 rezultate de egalitate a adunat Mircea Lucescu în meciurile oficiale cu Dinamo Kiev

Olimpik - Dinamo Kiev 1-4 (campionat)

Shatior - Dinamo Kiev 1-3 (supercupa)

Dinamo Kiev - Desna 0-0 (campionat)

Dinamo Kiev - AZ Alkmaar 2-0 (prel. LC)

Dinamo Kiev - Lvov 3-1 (campionat)

Gent - Dinamo Kiev 1-2 (prel. LC)

Minai - Dinamo Kiev 0-4 (campionat)

Dinamo Kiev - Gent 3-0 (prel. LC)

Dinamo Kiev - Zorya 1-1 (campionat)

Ruh Vinniki - Dinamo Kiev 0-2 (campionat)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite