România vrea la Mondialul din 2022: Primele reacţii după tragerea la sorţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Stoichiţă, director tehnic FRF
Mihai Stoichiţă, director tehnic FRF

Tricolorii au picat în grupa J din care mai fac parte cinci echipe naţionale. Doar câştigătoarea seriei merge direct în Qatar, în timp ce ocupanta locului secund va prinde barajul.

România e, după toate calculele, a doua cea mai bună echipă aflată în grupa J. Bilanţul întâlnirilor all-time, pe care „Adevărul“ l-a prezentat aici, confirmă această situaţie.

Problema e că cea mai bună echipă din grupa J, Germania, e de alt nivel comparativ cu România. De altfel, o statistică prezentată de „Adevărul“ aici spune totul despre forţa acestei selecţionate care a câştigat titlul mondial de trei ori!

Având în vedere această situaţie, inclusiv oficialii de la Federaţia Română de Fotbal (FRF) au lăsat impresia că deja îşi fac nişte calcule pentru ocuparea locului secund, fiind conştienţi că detronarea nemţilor de pe prima poziţie va fi o misiune aproape imposibilă. 

Aurel Ţichleanu (membru în Comisia Tehnică FRF) a analizat grupa J într-o intervenţie la TVR1, în timp ce Mihai Stoichiţă (şeful Comisiei Tehnice FRF) a vorbit pentru gsp.ro despre şansele tricolorilor în grupa preliminară din care fac parte.

Ce au spus oficialii FRF?

*Aurel Ţicleanu: Se putea mai rău, eu zic că depinde de noi. Dacă jucătorii vor evolua la club, dacă tânăra generaţie va trece examenul de la Euro (n.r. - Euro 2021, competiţie rezervată echipelor de tineret), avem şanse. Depinde de noi! Dacă România va fi într-un moment bun, foarte aproape de potenţialul maxim, poate strânge punctele necesare pentru a merge la baraj. E foarte greu să-i luăm puncte Germaniei. E clar că nu ne convine jocul lor. Cred în şansa noastră! Mă întorc la această generaţie (n.r. - de la naţionala de tineret care a terminat pe locul 4 la Euro 2019) care nu ne poate lăsa la faza de turneu final din Italia. Trebuie să mai dea o pagină, să vină la momentul prezent şi să ne facă să visăm, să fim prezenţi la Cupa Mondială. Trebuie să ne câştigăm la baraj dreptul de a fi în Qatar, la o Cupă Mondială de poveste.

*Mihai Stoichiţă: Nu e cea mai rea grupă pentru noi. Dacă baţi echipele de sub tine, îţi câştigi dreptul la baraj. Trebuie să câştigi puncte cu formaţiile de sub tine. Ne vom bate pentru calificare cu Islanda şi Macedonia de Nord, sigur. Islanda e într-o schimbare de generaţie, vor apărea 4-5 jucători noi faţă de meciurile cu noi, pe Armenia o cunoaştem, iar Macedonia de Nord, într-adevăr, e o surpriză acum pe plan european, fiind calificată la Euro. Să vedem şi cum e ţintarul partidelor. Contează, de exemplu, să n-ai meci în Islanda într-un sezon rece, sunt multe lucruri care trebuie analizate în perioada următoare. Am încredere că putem obţine locul doi, trebuie să revină, la un moment dat, şi normalitatea în fotbalul din România. Şi, de ce nu, putem visa chiar la o calificare directă, deşi Germania e favorită certă, trebuie să o spunem.

TOATE CELE ZECE GRUPE PRELIMINARE PENTRU CM 2022 - ZONA UEFA

Grupa A

Portugalia

Serbia

Irlanda

Luxemburg

Azerbaidjan

Grupa B

Spania

Suedia

Grecia

Georgia

Kosovo

Grupa C

Italia

Elveţia

Irlanda de Nord

Bulgaria

Lituania

Grupa D

Franţa

Ucraina

Finlanda

Bosnia

Kazahstan

Grupa E

Belgia

Ţara Galilor

Cehia

Belarus

Estonia

Grupa F

Danemarca

Austria

Scoţia

Israel

Feroe

Moldova

Grupa G

Olanda

Turcia

Norvegia

Muntenegru

Letonia

Gibraltar

Grupa H

Croaţia

Slovacia

Rusia

Slovenia

Cipru

Malta

Grupa I

Anglia

Polonia

Ungaria

Albania

Andorra

San Marino

Grupa J

Germania

România

Islanda

Macedonia de Nord

Armenia

Liechtenstein

Calendarul preliminariilor pentru CM 2022

Faza grupelor

*Etapa 1: 24-25 martie 2021

*Etapa a 2-a: 27-28 martie 2021

*Etapa a 3-a: 30-31 martie 2021

*Etapa a 4-a: 1-2 septembrie 2021

*Etapa a 5-a: 4-5 septembrie 2021

*Etapa a 6-a: 7-8 septembrie 2021

*Etapa a 7-a: 8-9 octombrie 2021

*Etapa a 8-a: 11-12 octombrie 2021

*Etapa a 9-a: 11-13 noiembrie 2021

*Etapa a 10-a: 14-16 noiembrie 2021

Play-off

*Semifinale: 24-25 martie 2022

*Finale: 28-29 martie 2022

Turneul final e programat să aibă loc, între 21 noiembrie - 18 decembrie 2022, în Qatar.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite