Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor, în Bucureşti şi în cinci judeţe

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a
banilor, în Bucureşti şi în cinci judeţe

Aproximativ 100 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează, în această dimineaţă, percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor, în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţie, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Dâmboviţa şi Ialomiţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

”La data de 29 septembrie a.c., poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminaliţii Economice - Sector 5 din cadrul Poliţiei Capitalei pun în aplicare 28 mandate de percheziţie domiciliară în  municipiului Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Dâmboviţa şi Ialomiţa într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor”, anunţă Poliţia Capitalei.

Potrivit cercetărilor reiese presupunerea rezonabilă conform căreia administratorii unor firme ce activează, în principal, în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţie, ar fi înregistrat, în cursul anului 2016, în contabilitate achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ 4.100.000 lei de la firme cu comportament de tip ,,fantomă” de unde ar fi transferat suma de aproximativ 4.500.000 lei în contul unor firme din Turcia.

Prejudiciul estimat este  de aproximativ 1.200.000 lei reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit,  iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.500.000 lei.

Percheziţiile au loc cu sprijinul specialiştilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul  Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de suportul poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie din Judeţele Ialomiţa, Giurgiu, Dâmboviţa şi Buzău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările