Regele Mihai a murit. Ce mesaj a trimis Patriarhul Daniel

Regele Mihai a murit. Ce mesaj a trimis Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel

Regele Mihai a murit. Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române au trimis un mesaj prin intermediul căruia Patriarhul Daniel şi-a prezentat condoleanţele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regele Mihai a încetat din viaţă marţi, 5 decembrie, la ora 13, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia.

Vă prezentăm mai jos, în întregime, mesajul Patriarhului Daniel trimis la moartea Regelui Mihai.

„Am aflat cu tristeţe despre trecerea din această viaţă a Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, veste care a îndoliat şi îndurerat pe toţi românii din ţară şi străinătate.

Personalitate remarcabilă în plan naţional şi internaţional, Regele Mihai I al României rămâne în istorie ca simbol al unităţii şi demnităţii poporului român de pretutindeni şi ca exemplu de curaj, înţelepciune şi devotament în slujirea patriei şi a neamului românesc în vremurile dificile din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi în perioada de început a regimului comunist din România.

De-a lungul întregii sale vieţi, în care a reprezentat cu demnitate poporul român, Majestatea Sa a fost un susţinător permanent al Bisericii Ortodoxe Române, participând adesea la slujbele din Catedrala Patriarhală, precum şi la sfinţirea Catedralei mitropolitane din Timişoara, în anul 1946, împreună cu Patriarhul Nicodim.

În aceste momente de întristare, în numele Sfântului Sinod, al clerului şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române, adresăm sincere condoleanţe Casei Regale a României şi ne rugăm Mântuitorului nostru Iisus Hristos să aşeze sufletul Majestăţii Sale Regele Mihai I al României în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi şi să dăruiască alinare sufletească tuturor celor îndureraţi de trecerea sa din această viaţă.

În toate bisericile din Patriarhia Română se vor înălţa rugăciuni pentru odihna sufletului Regelui Mihai.

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe şi binecuvântare pentru membrii Casei Regale şi pentru toţi cei îndoliaţi,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române“.
 

citeste totul despre: