Dominic Fritz anunţă insolvenţa Colterm: „Este o şansă uriaşă pentru un nou început. Abonaţii nu vor fi afectaţi”

Dominic Fritz anunţă insolvenţa Colterm: „Este o şansă uriaşă pentru un nou început. Abonaţii nu vor fi afectaţi”

Primarul Timişoarei a anunţat intrarea în insolvenţă a Colterm FOTO dominicprimar.ro

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat luni că noul Consiliu de Administraţie al Colterm, compania de termoficare din Timişoara cu peste 50.000 de abonaţi, a declanşat procedura intrării în insolvenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În această dimineaţă CA a luat decizia să ceară procedura de insolvenţă. Vreau să spun din start că această decizie este pentru a continua serviciul public. Colterm a încercat numeroase variante, dar în contextul actual, reorganizarea companiei prin procedura de insolvenţă este singura variantă şi este necesară.

Vreau să subliniez că noi credem în termoficare în Timişoara, credem că acest sistem are un viitor şi tocmai de aceea apelăm la insolvenţă. În ziua de azi, procedura insolvenţei este un mijloc de salvare a companiilor. S-a folosit şi în situaţia Hidroelectrica, care astăzi este o companie foarte sănătoasă.

Datoriile istorice de 320 de milioane de lei vor fi blocate şi nu mai cresc penalităţile de întârziere. Foarte important pentru noi. Se suspendă toate încercările de executare silită şi recuperare de creanţe.

Banii ce au intrat acum la Colterm au intrat pe un cont poprit de cineva la care Colterm avea datorii şi aceşti bani s-au dus la plata datoriilor, nu a facturilor curente.

Asta înseamnă că toate resursele Coltermului vor fi redirecţionte către furnizarea agentului termic către populaţiei. Este un proces de reconstrucţie a încrederii.

Procedura este una de protecţie şi este asigurarea continuării serviciului. Abonaţii Colterm nu vor fi afectaţi de această intrare în isolvenţă. Eu cred că această insolvenţă care nu a mai putut fi evitată este şi o şansă uriaşă pentru companie să aibă un nou început”, a anunţat Dominic Fritz, într-o conferinţă de presă.

Primarul Timişoarei a mai declarat că, având în vedere creşterea preţurilor la energie, preţurile pentru populaţie ar trebui majorate de patru ori. Dominic Fritz a declarat că acest lucru nu se poate întâmpla, dar „este clar că trebuie o majorare de tarif şi din păcate nu putem să o evităm”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările