E de-a dreptul incredibil ce se întâmplă zilele acestea în viaţa politică românească. Parlamentul şi comisiile lui aşa-zise “de specialitate” ( toate mustesc de personaje cu studii universitare precare  şi titluri universitare cumpărate) s-au transformat într-o maşină de votat legi, proiecte, propuneri, amendamente, amendamente la amendamente care, teoretic, anunţă că ar vrea să salveze România de la dezastru.

luna trecuta · comentarii (32)

Atacul terorist de la baza Pensacola din Florida a făcut 4 victime şi 7 răniţi. Un student saudit ce se pregătea al treilea an consecutiv la cursurile de aviaţie a luat un pistol şi a împuşcat colegii de curs şi a tras în poliţiştii care l-au ucis în final.

luna trecuta · comentarii (24)

Discuţii aprinse asupra alocărilor bugetare pentru diferite ministere. Mai precis, discuţii mari pentru că Educaţia şi Cercetarea primesc doar 2,7% din PIB. Sigur că e puţin. Dar şi dacă primea 6%, fără mecanisme de urmărire a cheltuirii banilor, cei 6% dispăreau că apa în nisip. Problema României nu stă în banii puţini sau mulţi alocaţi. Ci în lipsa mecanismelor de urmărire a chelturii lor.

luna trecuta · comentarii (6)

Acum 30 de ani, coboram dintr-un automobil obosit, Dacia, în Piaţa Maria din Timişoara, împreună cu fratele meu şi doi prieteni. Venisem în oraş pentru a sărbători o prietenă, era ziua ei de naştere. Şi pentru că prietenii noştri auziseră că „se întâmplă ceva” în Piaţa Maria, curioşi, am oprit şi ne-am dus pe jos până acolo.

luna trecuta · comentarii (21)

De mai mult timp se vorbeşte despre posibilitatea ca Erdogan să pronunţe enunţul fatidic, cel care ar însemna o lovitură importantă împotriva americanilor şi intereselor lor în zona Orientului Apropiat şi a Mediteranei de est, dar şi una de natură chiar structurală împotriva NATO, dezechilibrând întreagul aliniament al aliaţilor din sud-estul Europei.

luna trecuta · comentarii (25)

Am văzut că noua putere de la Chişinău a lansat o teză veche şi complet greşită, pe care au mai încercat-o şi alţii: neutralitatea ca bază pentru a dobândi retragerea trupelor ruse. Păi Republica Moldova este constitutional neutră de la fondarea sa, de la prima Constituţie din 1994.

luna trecuta · comentarii (33)

Am văzut că noua putere de la Chişinău a lansat o teză veche şi complet greşită, pe care au mai încercat-o şi alţii: neutralitatea ca bază pentru a dobândi retragerea trupelor ruse. Păi Republica Moldova este constitutional neutră de la fondarea sa, de la prima Constituţie din 1994.

luna trecuta · comentarii (33)

Mai bine de trei sferturi din cele trei ore şi jumătate ale celui mai recent film al lui Martin Scorsese sunt ocupate de drumul sinuos şi nu din cale afară de spectaculos dintre o mostră de foreshadowing (o mână care apasă pe un trăgaci, sângele care ţâşneşte dintr-un cap pe un perete) şi dezvăluirea propriu-zisă, adică identificarea celor două personaje şi integrarea crimei într-un peisaj mai amplu.

luna trecuta · comentarii (6)

Va urma un an în care veţi vedea, atât la nivelul instituţiilor europene, cât şi în multe dintre Statele Membre, cum se multiplică discuţiile privind fenomenul în creştere a sărăciei agresive care începe să afecteze din ce în ce mai multe categorii sociale, altfel supuse şi teribil de muncitoare.

luna trecuta · comentarii (20)

Numele meu este Gelu. Sunt om. Sunt rom. Sunt copilul părinţilor mei. În mod normal, eu nu ar mai fi trebuit să exist. Ai mei şi-au dorit cu ardoare o fată, numai că după ce au avut 4 băieţi au renunţat la idee. Dumnezeu, însă, a avut în plan ca eu să apar pe lume şi acest plan a însemnat ca cel mai mare frate să se îmbolnăvească de leucemie.

luna trecuta · comentarii (46)

Noua stăpânire a ţării, după ce s-a lovit cu cărămida-n piept, melodramatic, promiţând că va anula şi va tăia tot, că va readuce normalitatea în justiţie şi echitatea în sistemul de pensii, iaca, poznă, c-a scăpat-o. A trecut la clasica şi eterna „ciolăniadă”, căci una e să promiţi şi alta e să faci.

luna trecuta · comentarii (48)

Cât de iresponsabili pot fi cei care conduc guvernul, care încearcă, smechereşte, să scape în primul rând ei, apropiaţii lor şi toţi cei care au furat sau vor fura, să persiste în această hotărâre, în condiţiile în care oamenii şi-au dat seama de această mârlanie, ies în stradă în număr tot mai mare, iar Dragnea cu marioneta lui să meargă în continuare în această direcţie?

acum 3 ani · comentarii (1)