Doamna (hmm, doamna?) Renate Weber, ridicată de PSD, ca un hatâr făcut tovarăşului său întru ticăloşii, Tăriceanu-Popescu Anton Călin, la rangul nemeritat de Avocat al Poporului, se dă de ceasul morţii să dovedească prin toate vorbele şi faptele sale că este îndreptăţită să fie zilnic lăudată de fiţuica de propagandă rusă „Sputnik”.

acum 22 zile · comentarii (13)

Pe concertmaistrul Filarmonicii din Monte-Carlo, violonistul David Lefèvre l-am putut vedea ca solist în câteva proiecte interesante şi în calitate de concertmaistru invitat al Filarmoncii din “George Enescu“ din Bucureşti. Câştigător al premiilor Yehudi Menuhin şi Georges Czifra, artistul îşi bucură publicul cu sunetul viorii Pietrus şi Antonius Dalla Costa din 1750.

acum 23 zile · comentarii (0)

Întrebarea este justificată deoarece, la modul cel mai vizibil, lucrurile deraiază grav. Acum nu mai este vorba despre despre patimi politice, convingeri doctrinare, sau intoleranţe motivate sau faţă de un preşedinte al SUA anunţat drept candidat la propria sa succesiune într-un climat de violenţă aproape de neînchipuit pentru ceea ce se prezenta drept cea mai stabilă demcraţie a planetei.

acum 23 zile · comentarii (72)

Zilele trecute am avut un vis. Se făcea că sunt într-o piaţă mare, cu lume multă care se tot holba şi râdea zgomotos atunci când se uitau la mine şi familia mea, soţia şi cei doi copii. Inima-mi bătea destul de tare şi, nu prea ştiu de ce, dar frica pusese stăpânire pe mine, iar ai mei păreau şi mai speriaţi decât eram eu. Scâncetele lor înăbuşite mă sufocau şi cu greu puteam să rămân drept, în picioare.

acum 23 zile · comentarii (118)

De câteva zile anul şcolar s-a încheiat. Două semestre dificile, cu multe schimbări şi multe provocări. Cea mai grea perioadă pe care am simţit-o cu toţii şi care ne-a luat prin suprindere a fost cea provocată de extinderea pandemiei de coronavirus (Covid-19).Unda de şoc generată de această pandemie s-a resimţit din plin şi asupra sistemului educaţional, care a mutat şcoala acasă şi pe internet.

acum 23 zile · comentarii (39)

Un nou discurs foarte bun al preşedintelui Macron. Al patrulea de la începutul crizei. A reluat teme din discursurile anterioare şi a subliniat promisiunile îndeplinite. Mesajul de astăzi: deşi a fost o dificultate neaşteptată, Statul a ştiut ce face şi are un plan bun pentru ceea ce urmează.

acum 23 zile · comentarii (7)

Uniunea Europeană a ajuns într-un moment al deciziilor esenţiale, cele care îi testestează angajamentul fundamental de solidaritate. Ce mai înseamnă colaborarea generoasă între membrii UE şi solidaritatea între naţiuni, dacă unele state strâmbă din nas şi pun în impas negocierile pentru planul de redresare economică? E nevoie de unitate pentru că adâncirea crizei în statele din sudul Europei poate avea un efect al bulgărelui de zăpadă.

acum 23 zile · comentarii (9)

Este o problemă teribil de interesantă şi care, pe zi ce trece, capătă o din ce în ce mai mare relevanţă nu numai pentru societatea americană supusă acum raţionamentelor de securitate ale echipei Trump, ci pentru multe (chiar neaşteptat de multe) dintre societăţile din spaţiul euro-atlantic.

acum 23 zile · comentarii (11)

În ultimele trei săptămâni am asistat cum o parte a oraşelor din Statele Unite erau pe cale să se cufunde în haos şi violenţă. Uciderea lui George Floyd, în timp ce era reţinut de o patrulă de poliţie, a declanşat un val de proteste antirasiale în peste 75 de oraşe din Statele Unite – din New York şi până în California, şi din Minneapolis şi până în Houston (oraşul de unde era originar Floyd), cu o intensitate fără precedent în ultimele decenii.

acum 23 zile · comentarii (17)

Cât de iresponsabili pot fi cei care conduc guvernul, care încearcă, smechereşte, să scape în primul rând ei, apropiaţii lor şi toţi cei care au furat sau vor fura, să persiste în această hotărâre, în condiţiile în care oamenii şi-au dat seama de această mârlanie, ies în stradă în număr tot mai mare, iar Dragnea cu marioneta lui să meargă în continuare în această direcţie?

acum 3 ani · comentarii (1)