Fără să folosească limbajul abrupt şi categoric pe care l-a folosit rectorul Remus Pricopie, preşedintele Iohannis avertizează că proiectele de legi ale Educaţiei trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Pe care acum nu le îndeplinesc, altfel n-ar fi venit avertismentul preşedintelui. Declaraţia preşedintelui survine la două zile după declaraţia  rectorului Pricopie, care întăreşte şi astăzi opinia categorică exprimată acum două zile:

acum 14 zile · comentarii (16)

Nu-mi amintesc să mai fi văzut – mai ales în perioadă de criză- un mesaj prin care un membru eminent al vreunui guvern din spaţiul civilizat al Europei, în cazul nostru al Guvernului României, să vină să prezinte cu atâta sinceritate, mortal de intensă, eşecul propriei guvernări şi să confirme incapacitatea sa structurală de a avea grijă de destinul naţiunii.

acum 14 zile · comentarii (33)

Totul a pornit de la atacul virulent scris de Remus Pricopie la adresa legilor Educaţiei marca Sorin Cîmpeanu. Mai ales că niciun alt rector nu şi-a permis un asemenea afront la adresa ministrului Educaţiei. Prima întrebare este: a avut Remus Pricopie acordul preşedintelui Iohannis pentru un asemenea atac?

acum 15 zile · comentarii (5)

Nu mai este „operaţiune militară specială”. Este o declaraţie care profetizează reapariţia „în curând” a URSS, momentul în care, în fine, după părerea lui Serghei Şoigu, ministrul apărării al Rusiei, lumea va trăi în pace.

acum 16 zile · comentarii (68)

În materialul de astăzi al revistei presei „China la zi” vă prezentăm trei articole din presa chineză care reflectă, direct sau indirect, poziţia chineză faţă de o serie de evenimente recente derulate pe plan internaţional.

acum 16 zile · comentarii (9)

► Cea de-a 33-a ediţie a Academiei de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Cultură, Artă şi Sport „Atlantykron” se va desfăşura între 29 iulie şi 5 august ► Ştiinţă şi tehnologie, cultură, arte, proză, antreprenoriat, sport, sunt câteva din activităţile pentru care pot opta cei 400 de participanţi ► În cadrul Academiei Atlantykron va fi lansat Centenarul GOPO.

acum 16 zile · comentarii (2)

Posibilitatea ca România sa devină independentă energetic a fost mereu boicotată şi nu există semne de schimbare. Pe de altă parte, Bucureştiul nu a avut nimic de obiectat faţă de ideea Comisiei Europene de reducere a consumului de gaz cu 15% între 1 august 2022 şi 31 martie 2023, cu toate că mulţi dintre cei veniţi din frigul comunist se declară consternaţi de soluţie.

acum 17 zile · comentarii (13)

În timp ce autorii proiectelor de legi pentru Educaţie se bat cu pumnul în piept că transpun în legi România Educată  a preşedintelui Iohannis, rectorul Remus Pricopie spune că dimpotrivă, proiectele propuse de Cîmpeanu nu respectă România Educată. Lucrurile sunt grave, pentru că şi Remus Pricopie a fost ministrul Educaţiei, este rector la SNSPA, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi se presupune că ştie ce vorbeşte.

acum 17 zile · comentarii (11)

Ţin minte şi astăzi, de parcă s-ar fi petrecut ieri. Acum vreo zece ani, eram într-o pauză publicitară la o emisiune difuzată de Realitatea TV. Se discuta despre plagiatul lui Ponta. Sistemul miliţienesc şi mediatic făcuse scut în jurul acuzatului, întâmplător şi Premier al României…

acum 17 zile · comentarii (5)

Nu au fost puţine şi au fost importante; ...atât în Studioul de Concerte Radio cât şi la Filarmonică, la Ateneul Român. Ţin să rememorez realizarea cu totul impecabilă din punct de vedere stilistic, în compania Orchestrei de Cameră Radio, a celebrului ciclu al celor patru concerte grupate sub genericul Anotimpurile de Antonio Vivaldi.

acum 18 zile · comentarii (1)

Cât de iresponsabili pot fi cei care conduc guvernul, care încearcă, smechereşte, să scape în primul rând ei, apropiaţii lor şi toţi cei care au furat sau vor fura, să persiste în această hotărâre, în condiţiile în care oamenii şi-au dat seama de această mârlanie, ies în stradă în număr tot mai mare, iar Dragnea cu marioneta lui să meargă în continuare în această direcţie?

acum 6 ani · comentarii (1)
Modifică Setările