Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa, 35 de ani de la înfiinţare

Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa, 35 de ani de la înfiinţare

Sâmbătă, 14 octombrie, sărbătoarea celor 35 de ani de existenţă a debutat la sediul Salvamont Peştera cu o festivitate de premiere

Salvamontul Dâmboviţean a luat naştere în anul 1982 sub conducerea lui Avramescu Constantin. În anul 1991 după decesul lui Avramescu Constantin, conducerea a fost preluată de Deaconescu Gheorghe până în 2010, urmând că din 2012 să revenit în funcţie.

În anul 1982 echipa Salvamont Dâmboviţa era alcătuită din sportivi voluntari rectrutati din cadrul concursurilor de schi şi a celor de orientare turistică, iubitori de munte şi care cunoşteau zona montană foarte bine. Sediul salvamont se află lângă Hotelul Peştera, o căbănuţă de lemn cu condiţii modeste de trăi, dar din 2001 a fost construit un sediu nou lângă Telecabina Peştera utilat şi dotat corespunzător. În anul 2012 s-a mai construit un sediu în zona Zănoaga unde există un salvamontist angajat. 
 
În prezent, echipa Salvamont Dâmboviţa este alcătuită din 12 membri din care un director de serviciu, un administrator şi doi salvatori montani angajaţi. 
 
Serviciul Public Judeţean Salvamont Dâmboviţa are o arie de activitate ce se întinde pe 320 kilometri pătraţi ce cuprinde zone de abrupt, chei, grote, canioane, pereţi stâncoşi, vai, lacuri de acumulare,cascade etc. 
 
Sâmbătă, 14 octombrie, sărbătoarea celor 35 de ani de existenţă a debutat la sediul Salvamont Peştera cu o festivitate de premiere la care au mai participat: primari din zona de nord a judeţului, oameni de afaceri din zonă, reprezentanţii mai multor instituţii deconcentrate, dar şi numeroşi turişti. 
 

 
De asemenea, salvamontiştii dâmboviţeni au primit din partea şefului Serviciului Salvamont – Salvaspeo, Gheorghe Deaconescu, trofeele Salvamont (medalii şi diplome) pentru activitatea depusă în decursul celor 35 de ani de activitate. 
 
"Prin calităţile dumneavoastră, prin tenacitatea de care daţi dovadă pentru salvarea vieţilor celor aflaţi în primejdie, sunteţi un exemplu viu de competenţă, curaj şi generozitate. La ceas aniversar, vă doresc să vă păstraţi spiritul şi pasiunea în activitatea dumneavoastră şi în nobila misiune pe care o aveţi – aceea de a salva vieţi omeneşti şi a acorda prim-ajutor celor aflaţi în dificultate. Astăzi nu este doar o sărbătoare a salvamontiştilor dâmboviţeni, ci şi a turiştilor, a celor care văd în dumneavoastră, permanent, siguranţa şi ajutorul de care au nevoie", a declarat preşedintele CJD, Alexandru Oprea.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările