Construirea Centrul de Radioterapie Oncologică de la Spitalul Judeţean Suceava a fost blocată după ce firma constructoare a pus carul înaintea boilor

Construirea Centrul de
Radioterapie Oncologică de la Spitalul Judeţean Suceava a fost blocată după ce
firma constructoare a pus carul înaintea boilor

Centrul de Radioterapie Oncologică de la Spitalul Judeţean Suceava. FOTO Dănuţ Zuzeac

Centrul de Radioterapie Oncologică a Spitalului Judeţean Suceava trebuia să fie inaugurat în primăvara acestui an. Proiectul este blocat de mai bine de şase luni de zile deoarece firma constructoare, SC RT Lotus Cluj Napoca a avut unele probleme financiare şi s-a axat mai multe pe partea de achiziţie a aparaturii decât de construirea propriu – zisă a centrului. Valoarea întreaga a proiectului se ridică undeva la 14 milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrările la Centrul de Radioterapie de la Spitalul Judeţean Suceava s-au blocat de la mai bine de jumătate de an. Proiectul trebuia finalizat în primăvara acestui an, însă este greu de crezut că ar mai putea fi terminat până la sfârşitul lui 2018.

Firma responsabilă de ridicarea centrului, RT Lotus Center Cluj – Napoca a întâmpinat în ultima perioadă ceva probleme financiare şi s-au axat mai mult pe achiziţia de aparatură decât de finalizarea construcţiei.

„Ei s-au concentrat mai mult pe achiziţia de aparatură, iar acum trebuie să se înţeleagă cu constructorul în ceea ce priveşte reluarea lucrărilor. Probabil se va modifica şi contractul iniţial din cauza majorărilor de preţuri din ultima perioadă. Am discutat cu ambele părţi, iar cei de la Lotus Center mi-au spus că vor fi joi în Suceava şi vor încerca să ajungă la o înţelegere cu firma care se ocupă de lucrări”, a explicat managerul spitalului sucevean, Vasile Rîmbu.

Proiectul ce vizează construirea Centrului de Radioterapie a fost demarat în luna noiembrie a anului 2015, când SC RT Lotus Center Cluj – Napoca a concesionat terenul pe care se ridică clădirea. Până s-au obţinut toate avizele a mai durat aproape doi ani de zile pentru că lucrările să fie demarate efectiv.

În primă fază, se vor investi şase milioane de euro pentru terminarea construcţiei şi instalarea echipamentelor RT şi CT. În faza a doua, vor fi achiziţionate echipamente medicale în valoare de circa opt milioane de euro, întregul proiect urmând a costa undeva la 14 milioane de euro.

Lucrările pentru clădirea centrului au început între pavilioanele care aparţin secţiilor de Oncologie şi Dermatologie, suprafaţa parcelei fiind de 1.000 de metri pătraţi, din care jumătate este destinată construcţiei, pe jumătatea cealaltă urmând să se amenajeze o parcare şi o zonă cu bănci pentru pacienţi. Clădirea va avea două niveluri la subsol plus parter şi etaj, cu înălţime totală de aproximativ zece metri.

Se estimează că în primul an de activitate, în acest centru vor lucra 13 persoane, respectiv cinci medici radiote­rapeuţi şi fizicieni, patru asistenţi şi tehnicieni, plus personalul administrativ. Centrul de Radioterapie şi Diagnostic Precoce se va adresa nu doar sucevenilor bolnavi de cancer, ci şi pacienţilor din judeţele limitrofe şi chiar vecinilor din Ucraina şi Republica Moldova.

Alte ştiri pe această temă:

Spitalul de Copii din Galaţi va fi extins. Noul corp de clădire va costa 14,3 milioane de lei cu tot cu dotări

Pacientul lăsat să moară lângă un spital din Gorj, diagnosticat greşit. Ce s-a întâmplat cu medicul care s-a ocupat de acest caz

De ce e mai bine la privat decât la stat? Povestea italienilor de la Spitalul Monza, la Adevărul Live

 

citeste totul despre: