Trei buzoieni au fost diagnosticaţi cu boala Lyme, de la muşcăturile de căpuşe

Trei buzoieni au fost diagnosticaţi cu boala Lyme, de la muşcăturile de căpuşe

Alertă printre autorităţile sanitare din judeţul Buzău! Trei persoane au fost diagnosticate cu boala Lyme, după ce au fost muşcate de căpuşe. Toţi pacienţii au primit tratament si nu prezintă niciun pericol. Boala Lyme este denumită şi „boala cu o mie de feţe”, din cauza marii varietăţi de simptome pe care le poate dezvolta, ce pot duce la confundarea sa cu alte afecţiuni.


Căpusele fac deja victime la Buzău. Odată cu încălzirea vremii, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean s-au prezentat 154 de persoane muşcate de căpuşe. Toţi pacienţii au primit tratament după ce le-au fost fost extrase insectele de sub piele, dar ulterior şase dintre ei au dezvoltat simptome care i-au dus pe medici cu gândul la boala Lyme.  

Bănuielile specialiştilor s-au confirmat în cazul a trei dintre bolnavi. Pacienţii diagnosticaţi cu boala Lyme au 60, 63 şi 74 de ani si sunt din localităţile Gălbinaşi, Largu şi Smeeni.

Medicii atrag atenţia că persoanele muşcate de căpuşe trebuie să se prezinte la spital, nicidecum să extragă  singure insectele. De cele mai multe ori, boala Lyme trece neobservată. Dacă afecţiunea nu este tratată la primele semne, acestea pot dispărea, dar există riscul să reapară peste câteva luni şi să aducă şi unele complicaţii. La reapariţia simptomelor, boala Lyme poate afecta inima, muşchii, articulaţiile şi sistemul nervos.

Boala Lyme este denumită şi „boala cu o mie de feţe”, din cauza marii varietăţi de simptome pe care le poate dezvolta, care pot duce la confundarea sa cu alte afecţiuni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările