Este mort de 13 ani, dar a fost amendat cu 1.000 de lei de un funcţionar. Şocul suferit de soţia defunctului

Este mort de 13 ani, dar a fost amendat cu 1.000 de lei de un funcţionar. Şocul suferit de soţia defunctului

Primăria comunei Vinţu de Jos

O femeie din comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba, a contestat în instanţă un proces-verbal de sancţionare încheiat de reprezentanţi ai Primăriei, care l-au amendat şi pe soţul acesteia, decedat de 13 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătoria Alba Iulia a anulat sancţiunea pe motiv că procesul-verbal nu cuprinde toate informaţiile prevăzute de legislaţie şi este sancţionată o persoană decedată. Hotărârea a fost pronunţată în 23 martie 2021 şi a rămas definitivă. Femeia a suferit un veritabil şoc când a văzut că a fost amendat şi soţul ei care murise de 13 ani.
 
Prin plângerea înregistrată pe rolul instanţei, la data de 3 decembrie 2020, M. Viorica a solicitat ca, în contradictoriu cu Primăria Vinţu de Jos şi primarul comunei, să se dispună anularea procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor încheiat la 28 octombrie 2020.
 
Femeia a arătat că a fost sancţionată atât ea, cât şi soţul său, cu amendă contravenţională de 1.000 lei, pentru că ar fi efectuat fără autorizaţie modificarea împrejmuirii locuinţei şi a schimbat aspectul arhitectural al construcţiilor prin modificările realizate la faţadă. Aceasta a completat că lucrările efectuate au fost doar reparaţii ale gardului perimetral deteriorat în urma activităţilor de subtraversare a căii ferate şi s-a amplasat o poartă cu telecomandă la garaj. A mai precizat în plângere că soţul său a decedat în urmă cu 13 ani şi nu îşi explică cum a fost amendat şi acesta în condiţiile în care la primărie se putea verifica acest lucru.
 
”Fapta reţinută în sarcina petentei nu îndeplineşte condiţia unei descrieri corecte, deoarece nu se arată în ce a constat modificarea împrejmuirii la stradă, iar menţiunea modificarea aspectului arhitectural al construcţiilor este foarte vagă pentru că nu se spune nici în ce a constat această modificare şi nici care ar fi modelul arhitectural acceptat în satul Vinţu de Jos şi căruia i s-ar fi adus modificări. De asemenea, nu se detaliază nici ce înseamnă „modificare faţadă”.
 
Instanţa a mai constatat că soţul petentei a decedat în anul 2007, aspect pe care intimaţii ar fi trebuit să îl cunoască la momentul constatării faptei, necunoaşterea denotând faptul că agentul constatator s-a mulţumit să facă o constatare din exteriorul imobilului pretins modificat fără autorizaţie şi a aplicat sancţiunea”, astfel a motivat Judecătoria Alba Iulia hotărârea.
 
În concluzie, s-a constatat că procesul-verbal nu îndeplineşte condiţia de a cuprinde o descriere a faptei contravenţionale, motiv pentru care instanţa a admis plângerea femeii şi a dispus anularea procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările