Stiri despre vechiul cluj

  3 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Poveşti (adevărate) despre Cluj, volumul cinci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveşti (adevărate) despre Cluj, volumul cinci

  Vineri, 31 ianuarie 2020, va avea loc lansarea a două dintre volumele realizate de asociaţia Vechiul Cluj în cursul anului 2019: a cincea carte din seria „Poveşti despre Cluj” şi cel de-al treilea volum al traducerii „Istoriei Clujului” de Jakab Elek, apărut în traducerea şi sub îngrijirea istoricului clujean Attila Varga. Evenimentul va avea loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr.21, începând de la ora 18.00.

 • Poveşti despre Cluj 6.3.: cu Lukács József, despre gastronomia istorică a Transilvaniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveşti despre Cluj 6.3.: cu Lukács József, despre gastronomia istorică a Transilvaniei

  Cea de a treia întâlnire din seria „Poveşti despre Cluj” din acest an, desfăşurată la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, l-a avut ca invitat pe istoricul şi scriitorul Lukács József, editorul şi traducătorul celei mai vechi cărţi de bucate tipărite pe teritoriul României de astăzi: Cărticica meseriei de bucătar, apărută la Cluj, în 1695. Autoarea cărţii a fost identificată de specialist în persoana Sofiei Tofeus - un nume pentru istorie!

 • „Poveşti despre Cluj“, sezonul 6: Istorii mănăşturene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Poveşti despre Cluj“, sezonul 6: Istorii mănăşturene

  „Cluj, numai Cluj, nimic altceva decât Cluj!“ Aceasta este deviza sub care se desfăşoară seria de întâlniri cu publicul dedicate istoriei Clujului, organizate de asociaţia Vechiul Cluj sub genericul „Poveşti despre Cluj“, care a intrat în sezonul al şaselea. De această dată, întâlnirea cu publicul a avut loc în Mănăştur, cel mai mare cartier al Clujului, care a fost, până în 1895, o localitate distinctă, cu o istorie impresionantă.

Modifică Setările