Stiri despre vaclav klaus

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fostul preşedinte ceh Vaclav Klaus a lansat o petiţie împotriva imigraţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fostul preşedinte ceh Vaclav Klaus a lansat o petiţie împotriva imigraţiei

  Fostul preşedinte ceh Vaclav Klaus, cunoscut pentru poziţia sa eurosceptică, a lansat o petiţie „Împotriva Imigraţiei“ în care cataloghează „imigraţia în masă o ameninţare fundamentală la adresa stabilităţii Europei şi statelor membre UE“, relatează AP în pagina electronică.

 • Despre „europeism” şi pozitivarea istoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre „europeism” şi pozitivarea istoriei

  În atmosfera generală blurată din Europa, interese complexe fac posibilă reapariţia unui „conservatorism de grotă" înecăcios ca un trabuc la micul dejun, dar în spatele căruia se intuieşte aplombul şi viteza iederei care invadează un edificiu surpat. Virulent, atoate acuzator Vaclav Klaus aruncă dinspre Londra (Conservative Renewal Conference 2013) către Continent, discursul programatic: „Reînnoire sau întoarcere?”.

 • Karel Janecek, miliardarul din spatele suspendării preşedintelui ceh, duce o cruciadă împotriva corupţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Karel Janecek, miliardarul din spatele suspendării preşedintelui ceh, duce o cruciadă împotriva corupţie

  Cu un picior în afara biroului prezidenţial, şeful statului ceh Vaclav Klaus urmează să compară în faţa Curţii Constituţionale, fiind acuzat de înaltă trădare. Dacă va fi găsit vinovat, cel mai satisfăcut va fi tânărul miliardar Karel Janecek, care a investit timp, energie şi bani în a arăta poporului ceh că „nici măcar preşedintele nu e deasupra legii”.

 • Eşecurile preşedintelui ceh: Vaclav Klaus, un eurosceptic controversat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eşecurile preşedintelui ceh: Vaclav Klaus, un eurosceptic controversat

  După mai bine de un deceniu petrecut la conducerea Republicii Cehe, euroscepticul Vaclav Klaus va părăsi pe 7 martie funcţia de preşedinte. Deşi a jucat un rol important în istoria statului, imaginea sa va fi, cel mai probabil, pătată de poziţiile controversate privind Uniunea Europeană sau teoriile privind schimbările climatice, scrie publicaţia germană „Der Spiegel“.

 • Cehii îşi aleg vineri preşedintele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cehii îşi aleg vineri preşedintele

  Cehii se prezintă la urne vineri şi sâmbătă în cadrul alegerilor prezidenţiale, organizate pentru prima dată prin sufragiu universal direct, urmând să îl aleagă pe succesorul lui Vaclav Klaus dintre nouă candidaţi, printre care doi foşti premieri şi un artist.

 • Cehia: Social-democraţii au câştigat alegerile, dar nu pot forma guvernul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cehia: Social-democraţii au câştigat alegerile, dar nu pot forma guvernul

  Alegerile legislative din Cehia au fost câştigate de social-democraţi, dar ei nu pot forma o coaliţie de stânga cu comuniştii din partidul KSCM. Alegătorii tineri au fost cei care au dat peste cap planurile comuniştilor pentru că au votat formaţiunile de centru-dreapta. Pentru prima dată în ultimii 20 de ani comuniştii nu au mai ieşit pe tradiţionalul loc trei.

Modifică Setările