retete calugaresti - ultimele știri
Este perioada Postului Mare, dar şi perioada în care în pieţe se găsesc din abundenţă verdeţurile. Spanacul este unul dintre cele mai căutate alimente de sezon....
În Postul Mare sunt câteva zile în care credincioşii au voie să consume carne de peşte. O astfel de „dezlegare la peşte” este în ziua de Buna Vestire.
Seminţele de susan se regăsesc din ce în ce mai mult în rândul ingredientelor pe care românii le utilizează pentru diferite preparate. Supa de tahini (pasta de susan) este una dintre cele mai cunoscute....
Călugărul a scris o carte despre arta culinară practicată pe Sfântul Munte în care sunt descrise ingredientele, reţetele şi secretele pe care bucătarii mănăstirilor le stăpânesc. Printre altele, părintele a redactat şi un decalog pentru succesul în b...
Ştiut fiind faptul că în mănăstire este interzis consumul de carne, călugării au devenit specialişti în prepararea bucatelor pe bază de carne de peşte, singura admisă. Începând cu borşul de peşte şi terminând cu perişoare sau mici din aceeaşi carne, ...