Stiri despre referendum pentru casatorie

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Sofismele dlui
Andrei Pleşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sofismele dlui Andrei Pleşu

  După ce ne-a spus, într-un context extrem de sensibil şi cu o miză morală şi socială foarte ridicată, că întrebarea de la Referendum ascunde o intenţie ascunsă a lui Dragnea, acum dl Andrei Pleşu recidivează cu următoarele:

 • „Marşul
ipocriziei” sau ipocrizia manipulării?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Marşul ipocriziei” sau ipocrizia manipulării?

  Cei de la Recorder s-au dus la marşul preoţilor din Slatina să caute ceva „tare” de dat în ultima săptămână, înainte de Referendum. Evident, teza lor nu este despre Căsătoria dintre un bărbat şi o femeie – teza lor este „Referendumul URII”.

 • Din nou despre SIMPV
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din nou despre SIMPV

  S-a spus că susţinătorii Referendumului pentru clarificarea definiţiei Căsătoriei între un bărbat şi o femeie în Constituţia României nu au cerut monitorizarea electronică a votului prin SIMPV (Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot), iar opozanţii iniţiativei cetăţeneşti se tem de o fraudare a votului. Câteva observaţii.

 • Lasă loc de
interpretări întrebarea Referendumului? Se poate frauda votul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lasă loc de interpretări întrebarea Referendumului? Se poate frauda votul?

  Răspunsurile pe scurt: nu, nu. Răspunsul mai pe larg în cele ce urmează – cu precizarea că ambiguitatea întrebării şi fraudarea vor fi principalele teme false vehiculate în următoarea perioadă de opozanţii iniţiativei susţinute de cele trei milioane de cetăţeni. Le voi demonta rapid în cele ce urmează şi încă aştept cu interes argumente mai consistente; sau, pur şi simplu, argumente care să poată să fie folosite de aceşti opozanţi.

 • #Boicot: o
strategie de şapte ori perdantă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  #Boicot: o strategie de şapte ori perdantă

  Strategia taberei care se opune Referendumului este aceea a boicotului. Aparent, această strategie are un punct forte: prin neprezentarea celor care se opun iniţiativei cetăţeneşti, Referendumul ar putea să nu se valideze, prin neîntrunirea forumului de 30%. Chiar dacă scorul va fi de 100-0 în favoarea celor care susţin legalizarea Căsătoriei între un bărbat şi o femeie, tabăra care se opune iniţiativei cetăţeneşti va câştiga.

 • Creează Referendumul pentru Căsătorie un precedent
periculos pentru cultele religioase? Un răspuns dnei Mihaela Miroiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creează Referendumul pentru Căsătorie un precedent periculos pentru cultele religioase? Un răspuns dnei Mihaela Miroiu

  Doamna Mihaela Miroiu, regina feminismului în România, a avut câteva cuvinte dure, dar false, despre Referendumul pentru Căsătorie. Afirmaţiile sale nici măcar nu sunt noi, ci doar încă o încercare de a băga zâzanie între protestanţi şi ortodocşi. Pe principiul: atenţie, băieţi, că aţi putea să urmaţi voi. Cu alte cuvinte, odată ce bolovanul majorităţii porneşte la vale, va zdrobi tot.

 • Definiţia Căsătoriei, familia monoparentală şi cinema-ul
de mall
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Definiţia Căsătoriei, familia monoparentală şi cinema-ul de mall

  Urmăresc de ceva timp discuţiile din jurul Referendumul pentru definiţia Căsătoriei în Constituţia României. Iar prima observaţie este că „discuţii” e foarte mult spus – pentru că despre tema propriu-zisă a Referendumului s-a discutat foarte puţin, în vreme ce tema a fost învăluită în foarte mult fum.

Modifică Setările