Stiri despre rajoy

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Adevărul Live, ora 14.00. Ziua confruntării
Rajoy/Puigdemont: cine va pierde?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live, ora 14.00. Ziua confruntării Rajoy/Puigdemont: cine va pierde?

  Premierul Carles Puigdemont urmează să ţină astăzi, de la ora 18.00, un discurs în faţa Parlamentului Catalan. Asta, după ce s-a înregistrat un eşec total al încercărilor de dialog, nefiind acceptată pre-condiţia premierului Rajoy ca ele să se poarte doar după ce se va fi renunţat în mod oficial la ideea proclamării independenţei. În consecinţă, ce se va întâmpla azi?

 • VIDEO Tensiunea creşte în Spania după ce guvernul central a preluat controlul asupra finanţelor Executivului Cataloniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Tensiunea creşte în Spania după ce guvernul central a preluat controlul asupra finanţelor Executivului Cataloniei

  Ministerul spaniol de Finanţe a anunţat că a preluat controlul asupra fondurilor publice administrate de Guvernul regiunii Catalonia, pentru a se asigura că banii nu sunt folosiţi pentru organizarea referendumului de independenţă la 1 octombrie, relatează agenţia The Associated Press. Se anunţă manifestaţii de amploare şi astăzi.

 • Spania vrea să elimine siesta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spania vrea să elimine siesta

  Angajaţii din Spania ar putea rămâne fără celebra siesta, pauza din mijlocul zilei, care îi face să stea apoi până târziu la serviciu. Guvernul spaniol vrea să schimbe acest obicei, pe motiv că angajaţii nu mai au timp să stea suficient cu familia.

 • Lunga
vară spaniolă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lunga vară spaniolă

  Pentru prima dată de la reinstaurarea democraţiei în 1975, spaniolii nu au reuşit formarea unui guvern după alegerile parlamentare. Într-un interval de şase luni, se organizează un nou scrutin, cu un risc ridicat de a confirma rezultatele din decembrie. Ceea ce ar putea perpetua impasul politic fără precedent, determinat de finalul bipartismului. Urmează o vară fierbinte în Spania. Mai ales după alegerile din 26 iunie.

 • În ce
ligă va juca Barça?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În ce ligă va juca Barça?

  După caz, echipa lui Messi ar continua să joace în La Liga sau ar trebui să-şi caute alt campionat. Întrebarea a fost pusă în recenta campanie electorală din Catalonia. Nu vă miraţi! Consultarea cetăţenilor, în cadrul alegerilor pentru Parlamentul regional, a fost transformată într-un soi de plebiscit, care urma să decidă dacă provincia se desprinde de Spania sau nu.

 • Miami sau Mamaia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miami sau Mamaia?

  E august, aşa că, la fel ca majoritatea europenilor, şefii de stat şi de guvern din UE sunt şi ei în vacanţă. Presa a vânat informaţii. Nu a obţinut mare lucru, fiindcă discreţia e regulă, atunci când vine vorba despre spaţiul privat al oricui, fie el şi lider politic. Ceva-ceva tot a scăpat...

 • Pedepse pentru premieri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pedepse pentru premieri

  Fostul premier portughez José Socrates a fost arestat, zilele trecute, fiind acuzat de fraudă fiscală, spălare de bani şi corupţie. Iniţial, presa a speculat că ar fi fost implicat în afacerea „vizelor de aur”, adică în acordarea ilegală de permise de şedere în Portugalia unor investitori străini din afara UE.

 • Megascandalul de corupţie „3% şpagă“ zguduie Spania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Megascandalul de corupţie „3% şpagă“ zguduie Spania

  În Spania, procurorii anticorupţie au desfăşurat luni o operaţiune de proporţii, soldată cu reţinerea a 51 de persoane, între care mai mulţi primari, politicieni ai puterii cât şi cei ai opoziţiei spaniole, dar şi oameni de afaceri. Operaţiunea , denumită „Punica“,  a fost iniţiată în urmă cu aproape un an, după sesizarea unei bănci din Elveţia, care a anunţat autorităţile spaniole că două conturi prezintă suspiciuni privind spălarea de bani.

 • Premierul Spaniei, Pinocchio-Rajoy,
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierul Spaniei, Pinocchio-Rajoy, "cel mai incompetent lider european"

  După ce internauţii l-au ironizat neîncetat de duminică încoace, iar presa străină l-a numit Pinocchio, pentru faptul că a negat în mod repetat că Spania va avea nevoie de ajutor financiar european, premierul Spaniei a "intrat şi în gura" lui Nigel Farage.

 • Analist Soc Gen: Italia ar putea solicita ajutorul UE în cel mult câteva luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analist Soc Gen: Italia ar putea solicita ajutorul UE în cel mult câteva luni

  Dobânzile cerute de piaţă pentru obligaţiunile emise de Spania au crescut astăzi din nou, până la nivelul de 6,73%, sugerând astfel că dificultăţile statelor PIIGS în a obţine bani pentru finanţarea deficitelor, sunt în continuă creştere. Între acestea, cea mai ameninţată este Italia, a doua cea mai îndatorată economie dintre statele zonei euro, care potrivit unor analize realizate de Societe General, ar putea fi forţată s

 • Încă o problemă pentru Rajoy: Guvernatorul Băncii Spaniei demisionează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă o problemă pentru Rajoy: Guvernatorul Băncii Spaniei demisionează

  Guvernatorul băncii centrale a Spaniei, Miguel Angel Fernandez Ordonez, va demisiona pe 10 iunie, cu o lună înainte de expirarea mandatului, în timp ce autorităţile de la Madrid încearcă să restaureze credibilitatea instituţiei pe fondul celei mai grave crize bancare din istoria ţării.

 • Enigma Rajoy: cine este omul care va deveni premier al Spaniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enigma Rajoy: cine este omul care va deveni premier al Spaniei

  Mariano Rajoy este văzut de unii ca technocrat şi "coşmar al consilierilor de imagine", de alţii ca moale şi laş. Alţii sunt convinşi că e o mână de fier în mănuşă de catifea. În tinereţe, Rajoy s-a prăbuşit cu tot cu maşină într-o prăpastie. A ieşit singur de acolo şi s-a căţărat fără ajutor înapoi. Doar operaţia facială a durat şase ore. Acum, e văzut el însuşi ca un chirurg care încearcă să nu-şi sperie

Modifică Setările