Stiri despre radu dobritoiu

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Dincolo de graniţa de est a NATO domină imprevizibilul Vladimir Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Dincolo de graniţa de est a NATO domină imprevizibilul Vladimir Putin

  Ca şi înainte de 1989, societatea românească are două viteze. Acum, una pentru mersul înainte, precum angajamentul profesioniştilor militari autohtoni, alături de aliaţii prezenţi în România, la exerciţii defensive, cu mesaj disuasiv. A doua pentru mersul înapoi, probat de "Strategia naţională de apărare a României pentru perioada 2015-2019", cel mai slab document produs la Cotroceni, după decembrie 1989. Altfel, este bine în România, nu-i aşa?

 • Oficial Putin este paşnic, practic preferă operaţiunile acoperite, deoarece fuge de înfrângere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oficial Putin este paşnic, practic preferă operaţiunile acoperite, deoarece fuge de înfrângere

  Deşi preşedintele mioriticilor are drept atribuţie coordonarea politicii externe a României, ca stat membru al NATO, Alianţă declarată inamic, de Moscova, prin doctrina militară rusă, totuşi şeful actual al statului nostru nu a avut nicio reacţie, nici măcar în faţa internauţilor, faţă de oratoria duplicitară a omologului de la Kremlin. Rusia revigorează forţa imperială, iar în România ni se spune să stăm liniştiţi, pe locurile noastre. Exclus.

 • VIDEO Nume de cod: Dacian Warhawk
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Nume de cod: Dacian Warhawk

  Postul public de radio a difuzat, în această săptămână, o emisiune în care generali tineri au oferit informaţii privind ceea ce interesează doar pe aceia ce vor ca România să rămână o ţară ce se bazează pe Parteneriatul Strategic cu SUA, un stat care, alături de Polonia, constituie pilonii defensivei aliaţilor, la graniţa de est a Alianţei Nord-Atlantice, un tărâm mioritic unde nimeni nu se poate juca cu libertatea românilor.

 • După uralele cu care a fost primit în Serbia, Putin va avea parte de discuţii incomode, la Milano
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După uralele cu care a fost primit în Serbia, Putin va avea parte de discuţii incomode, la Milano

  Cu câteva ore înainte ca preşedintele Federaţiei Ruse să se reîntâlnească cu preşedintele Ucrainei - stat european liber să îşi aleagă singur viitorul -, un dialog dedicat posibilelor evoluţii ulterioare, ale raporturilor, acum tensionate, dintre Moscova şi Kiev, dintre Moscova şi Bruxelles, dintre Kremlin şi Casa Albă a inclus un flux de date, nuanţări şi predicţii de interes general, la postul public de radio.

 • Kremlinul a luat o pauză strategică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kremlinul a luat o pauză strategică

  Parada militară, de la 9 mai 2014, s-a derulat ireproşabil în Piaţa Roşie, din Moscova, unde dominante au fost detaşamentele pregătite pentru defilare şi uniformele veteranilor de război. La finalul ceremoniei militare, Vladimir Putin a coborât de la tribuna oficială şi a mulţumit personal generalilor care au asigurat succesul acestui eveniment, transmis de posturile importante de televiziune, din lume.

 • Ucraina sub atac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina sub atac

  Titlul aparţine Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, care mi-a expediat, prin e-mail, primul număr al unui newsletter care vorbeşte limpede de ocupaţia militară rusă din Ucraina, de panica ce pare a marca unii locuitori din Crimeea, de implicarea clară a forţelor speciale ale Rusiei într-o secesiune la care comunitatea occidentală reacţionează, deocamdată, doar verbal, deloc convingător, în faţa politicii de tip nazist a Moscovei.

 • Generalii deşertului - iniţial afgan, apoi irakian - numiţi în funcţiile cheie din Armata României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generalii deşertului - iniţial afgan, apoi irakian - numiţi în funcţiile cheie din Armata României

  Generalul Nicolae Ciucă a preluat comanda Statului Major al Forţelor Terestre Române, generalul Lucian Foca a fost numit la comanda Diviziei 2 Infanterie "Getica", generalul Dumitru Scarlat este promovat locţiitor al şefului Statului Major General. Iată doar trei înstelaţi cu fire aurii de nisip, rămase din teatrele de război, pe epoleţii meritaţi de general.

 • 41 de generali pensionaţi = proba eşecului unui sistem de gestionare a resurselor umane - atipic în NATO!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  41 de generali pensionaţi = proba eşecului unui sistem de gestionare a resurselor umane - atipic în NATO!

  Un autobuz plin cu generali pensionaţi constituie imaginea cinematografică a decretului prezidenţial prin care zeci de compatrioţi, fiecare cu o carieră militară aparte, cu reuşite notabile şi eşecuri mai puţin cunoscute, schimbă uniforma, cu epoleţi aurii, cu... costumele civile, la care doar părul, mai mult sau mai puţin argintat, indică încercările dure ale vieţii de care au avut parte.

 • Credibilitatea U.E. - ca jucător global - subminată de dezinteresul faţă de tema apărării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Credibilitatea U.E. - ca jucător global - subminată de dezinteresul faţă de tema apărării

  Va prilejui reuniunea din decembrie a şefilor de state şi de guverne, din Uniunea Europeană, momentul necesarei analize strategice, din perspectiva intereselor europene şi a pericolelor cu care se poate confrunta U.E.? Greu de crezut. Mai ales că în anul 2014 vor fi alegeri în unele state europene şi schimbări de lideri, în instituţii euroatlantice.

 • Radu Dobriţoiu despre Afganistan şi generalii generaţiei teatrelor de operaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Dobriţoiu despre Afganistan şi generalii generaţiei teatrelor de operaţii

  Un pătimaş. Acesta este profesionistul de radio, cu care am purtat un dialog, la ceas de seară, în cadrul unei emisiuni inexistente la alte posturi de radio, din ţara noastră. Dar un jurnalist pentru care fiecare cuvânt rostit la microfonul postului public de radio înseamnă, implică, promovează acurateţea informaţiei profesionale. Cea oferită constant de...

 • „Euroatlantica” şi previziunile generalului Decebal Ilina privind Siria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Euroatlantica” şi previziunile generalului Decebal Ilina privind Siria

  Mesajul săptămânal, audio şi video, adresat naţiunii americane, de preşedintele Barack Obama, la 14 septembrie, a reiterat posibilitatea unei soluţii diplomatice, în privinţa armelor chimice din Siria. Asta şi ca urmare a credibilităţii ameninţării cu forţa, a SUA. Confirmată, încă de joi, 12 septembrie, de generalul Decebal Ilina, în dialog cu Radu Dobriţoiu, la emisiunea "Euroatlantica", a postului public de radio.

Modifică Setările