Stiri despre politici macroeconomice

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Snagov 2.0. Cu obiectiv strategic aderarea la Zona Euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Snagov 2.0. Cu obiectiv strategic aderarea la Zona Euro

  România trebuie să-şi definească drept obiectiv strategic aderarea la Zona Euro pe termen mediu. O strategie de tip Snagov 2.0 asumată la nivelul societăţii româneşti ar putea stabili principiile/priorităţile de politici publice asumate pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Consolidarea îndeplinirii criteriilor de convergenţă nominală concomitent cu mărirea convergenţei reale reprezintă prioritatea reală a următorilor 5 ani.

 • Isărescu, BNR: Stimularea consumului în perioada în care acesta creşte fără politici macroeconomice nu ajută
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Isărescu, BNR: Stimularea consumului în perioada în care acesta creşte fără politici macroeconomice nu ajută

  Recuperarea decalajelor pe care România le are faţă de alte state din Uniunea Europeană (UE) nu este ajutată prin stimularea consumului într-o perioadă în care acesta creşte fără politici macroeconomice de susţinere, în contextul în care strategiile sustenabile, necesare pentru o dezvoltare durabilă, sunt anticiclice, nu prociclice, a declarat joi guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

 • Mixul de politici a fost bine gandit. Argumente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mixul de politici a fost bine gandit. Argumente

  Au fost ingrijorari cu privire la derapajele de politici economice din cauza masurilor aplicate. Evolutiile economice actuale indica o combinatie de politici macroeconomice bine gandita, cu o secventialitate optima. România traversează cea mai bună perioadă economică si socială din perioada postdecembristă.

 • Economia României are nevoie de vitamine, nu de cură
de slăbire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Economia României are nevoie de vitamine, nu de cură de slăbire

  Observ că unii analişti consideră că rata de creştere economică de 3,7% este nesatisfăcătoare pentru că niciodată nu au fost măcar aproape de cifra oficială. Ei consideră încetinire de la 2,8% creştere anul trecut la 3,7% creştere economică în primul semestru. Pe de o parte, afirmă că economia şi-a pierdut din avânt pe de alta parte dau vina pe dinamica efectului de bază determinat de revizuirea trimestrului 2 din 2014 de la -0,6 la +0,2%.

 • Spre cresterea economica de 5%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spre cresterea economica de 5%

  Guvernul si BNR actioneaza cot la cot pentru o combinatie de politici macroeconomice care sa ducă economia spre o creştere economică de 5%. Propun sa avem mai multa incredere in potentialul economiei romanesti, anticiparile moderat optimiste fiind bazate pe fundamente macroeconomice solide si pe capacitatea inovativa ridicata a mediului de afaceri privat romanesc.