Stiri despre mihai-razvan ungureanu

  41 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Lui Victor Ponta ar trebui să îi fie ruşine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lui Victor Ponta ar trebui să îi fie ruşine

  Lui Victor Ponta ar trebui să îi fie ruşine de sine şi de declaraţiile pe care a ajuns să le facă. Într-o ţară ca România, care a suferit enorm timp de 60 de ani de pe urma experimentelor comuniste şi naziste, un prim-ministru responsabil ar trebui să îşi aleagă cu grijă cuvintele în semn de respect faţă de victime şi de familiile lor.

 • Preşedintele se va alege la Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele se va alege la Iaşi

  Moldova are 25 de ani de pesedism în spate şi îl simte la toate încheieturile. Corupţia, deznădejdea, mizeria şi şomajul sunt singurele produse cu care contribuie moldovenii la bunăstarea naţională. E timpul ca acest lucru să se schimbe şi să ne reamintim ce ar trebui să însemne să fii din Moldova.

 • Ortodoxul bun şi ortodoxul rău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ortodoxul bun şi ortodoxul rău

  Victor Ponta a realizat ce şi-a dorit. Se vorbeşte despre religia lui Klaus Iohannis, fără ca el să fi rostit numele celui mai îndreptăţit concurent pe care îl are, conform sondajelor. Dar are parte de o victorie otrăvită pentru că el şi consilierii săi nerozi au deschis o uşă pe care nu o vor mai putea închide: târârea Bisericii Ortodoxe Române în campania electorală.

 • De ce nu suntem în stare să fim europeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu suntem în stare să fim europeni

  Ne-am obişnuit să fim excepţii. Ne-am obişnuit să fim adolescentul din ultima bancă, cel care nu ascultă de profesor şi ignoră orice sfat pentru că ”ştie el mai bine”. Ne-am obişnuit atât de mult cu singurătatea propriei noastre existenţe încât, deşi avem cele mai multe televiziuni de ştiri pe cap de locuitor, nu avem nicio idee despre ce se întâmplă în lumea din jurul nostru.

 • Viaţa după “regimul Băsescu” (II). Fişa postului de preşedinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa după “regimul Băsescu” (II). Fişa postului de preşedinte

  Lumea arde în jurul nostru, iar noi ne jucăm prosteşte de-a alegerea preşedintelui. Şi ne pierdem, vorba lui Caragiale, în “daraveri de clopotniţă”. Nu vrem să ne construim viaţa pe alte coordonate, în afara replicilor televizate de prost gust pe care şi le dau aproape zilnic Traian Băsescu şi Victor Ponta?

 • MRU, la Adevărul Live: Nu am renunţat la candidatura pentru prezidenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MRU, la Adevărul Live: Nu am renunţat la candidatura pentru prezidenţiale

  Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreşedinte PDL, a discutat, la Adevărul Live, despre şansele Alianţei Creştin Liberale de a propune un candidat care îi poate face faţă prim-ministrului Victor Ponta, lansat ieri, oficial, în cursa pentru Cotroceni. Fostul premier a răspuns întrebărilor adresate de jurnaliştii Dan Marinescu (redactor şef Adevărul) şi Liviu Iolu.

 • Un
sacrificiu necesar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un sacrificiu necesar

  Unificarea dreptei cere sacrificii şi vă asigur că toţi cei care participă la această construcţie ştiu acest lucru şi sunt dispuşi la aceste sacrificii.

 • Apel către electoratul lui Traian Băsescu şi către toată dreapta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apel către electoratul lui Traian Băsescu şi către toată dreapta

  Acest apel se adresează tuturor celor care l-au votat măcar o singură dată în viaţă pe Traian Băsescu. La Primăria Capitalei sau pentru funcţia de Preşedinte. Celor care au votat împotriva demiterii sale în 2007 sau au refuzat să voteze în 2012.

 • Explicarea unei „candidaturi
incerte”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Explicarea unei „candidaturi incerte”

  Un preşedinte este dat de combinaţiile în proporţii incerte ale unui triunghi de dorinţe. Contează ce îşi doreşte clasa politică, contează ce îşi doreşte candidatul şi mai contează şi ce vrea electoratul. De cele mai multe ori, cele trei nu coincid.

 • Decenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decenţă

  Clasa politică a încălcat orice limită a decenţei în anii care au trecut. A încercat să influenţeze justiţia, a sprijinit oameni corupţi, condamnaţi sau incompatibili. A încercat să îşi facă legi după gustul şi interesul propriu. Pactul Naţional pentru Decenţă pe care îl propun aici nu va rezolva peste noapte problemele societăţii româneşti şi ale clasei politice. Dar e nevoie de un îndrumar clar a celor care nu se fac.

 • Pact Naţional pentru Decenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pact Naţional pentru Decenţă

  Avem nevoie de un Pact al Dreptei pentru un comportament public decent şi responsabil. Ceea ce s-a petrecut la Cotroceni, într-o întâlnire cât se poate de oficială, pe care niciun om politic nu ar trebui să o trateze ca fiind o formalitate ridicolă, este mai relevant decât orice declaraţie politică.

 • Ioana Petrescu trebuie să demisioneze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ioana Petrescu trebuie să demisioneze

  Stimată doamnă Ioana Petrescu, nu am nicio aşteptare de la domnul Victor Ponta. A demonstrat în nenumărate rânduri că nu pricepe ce se petrece în Guvernul pe care îl conduce, cum nu înţelege nici ce i se întâmplă. Din acest motiv, vă adresez o rugăminte directă, din tot sufletul, aşa cum aţi spus şi dumneavoastră în susţinerea scăderii CAS-ului: daţi-ne bunul-simţ înapoi.

 • Din epistola lui MRU către Băsescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din epistola lui MRU către Băsescu

  CONFLICT  Preşedintele Traian Băsescu şi liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan-Ungureanu, au fost protagoniştii unei dispute la nivel declarativ, în care şi-au adresat critici acide.

 • Scrisoare deschisă: nu mai vreau scrisori deschise!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare deschisă: nu mai vreau scrisori deschise!

  Asist dezolat la un schimb de epistole ce-mi alimentează din plin pesimismul cu care m-a înzestrat bunul Dumnezeu (a se citi mama natură de către liber-cugetători, care au tendinţa de a fi mai catolici decât Papa). Încă două-trei „scrisorele de amor” şi toţi cei care vă îngrămădiţi să candidaţi la preşedinţie împotriva acestui mare, imens om de stat numit Viorel Ponta veţi ajunge la zero în ceea ce priveşte şansele de victorie.

 • Scrisoare deschisă domnului preşedinte Traian Băsescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare deschisă domnului preşedinte Traian Băsescu

  Domnule preşedinte Traian Băsescu, nu vă voi răspunde la atacurile de ieri aşa cum nu voi da curs unei demonstraţii de bărbăţie politică născută în jurul doamnei Elena Udrea. Nu voi face acest lucru, pentru că dumneavoastră sunteţi preşedintele României şi nu pot avea o dispută de acest gen, care să implice cea mai importantă instituţie a statului român.

 • Traian Băsescu: Mircea mi-a spus despre Bercea în toamna lui 2013 şi în această primăvară. Aş vrea să merg să-l văd. M-am gândit să demisionez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traian Băsescu: Mircea mi-a spus despre Bercea în toamna lui 2013 şi în această primăvară. Aş vrea să merg să-l văd. M-am gândit să demisionez

  În primul interviu după scandalul Mircea Băsescu - Bercea Mondial, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că nu îşi reneagă fratele, iar după finalizarea mandatului va încerca să-l apere. Şeful statului a admis că, în contextul scandalului în care este implicat fratele său, a luat în calcul şi varianta demisiei. Totodată, Traian Băsescu a vorbit despre iminenta fuziune dintre PNL şi PDL, dar şi despre schimbul epsitolar dintre Elena Udrea şi MRU.

 • Reinventarea dreptei, de acord. Dar pe ce baze?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reinventarea dreptei, de acord. Dar pe ce baze?

  Este, în adevăr, utilă o reinventare a dreptei. Dar pe ce baze? 1.  Care ar fi setul de valori şi principii, care ar reprezenta fundamentul noii construcţii? Respectarea Statului de Drept, a eticii şi integrităţii în politică, a respectului reciproc, indiferent de diferenţe doctrinare, repudierea penalilor din propriilor partide şi din parlament, etc.

 • MRU îşi face loc în sondajele dreptei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MRU îşi face loc în sondajele dreptei

  Mihai Răzvan Ungureanu este la un pas de a intra în partidul lui Vasile Blaga şi ar putea fi inclus în sondajele comune ale PNL şi PDL pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale. La PNL, locurile erau deja ocupate de Crin Antonescu şi Klaus Iohannis.

 • Reinventarea Dreptei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reinventarea Dreptei

  Fragilitatea Dreptei provine din lipsa unui concept care să determine unitatea ei. Am avut o luptă cu PSD-ul în 2004 şi o luptă cu mogulii în 2009. Astăzi nu mai avem nimic, exceptând o spaimă legată de Victor Ponta. Şi sunt sigur că sunt mulţi pe Dreapta care văd o soluţie mai uşoară în negocierea cu Victor Ponta decât într-o construcţie politică plină de dificultăţi, orgolii şi meschinării.

 • Scrisoarea a II-a către Elena Udrea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoarea a II-a către Elena Udrea

  Am citit cu mare interes articolul publicat sub numele dumneavoastră şi în care recunoaşteţi că aţi fost rugată să nu apăreţi la mitingurile de susţinere a preşedintelui Traian Băsescu, din vara lui 2012. Aveţi dreptate, toată lumea a fost de acord că prezenţa dumneavoastră are un efect negativ absolut. E un bun început pentru procesul de asumare a propriilor probleme politice.

 • MRU şi Udrea, în război pe blogurile „Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MRU şi Udrea, în război pe blogurile „Adevărul“

  Războiul politic dintre Mihai Răzvan Ungureanu şi Elena Udrea s-a mutat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe platforma de bloguri „Adevărul“, unde protagoniştii au creionat în culori sumbre tabloul carierei politice a celuilalt

 • Un duet pentru neliniştea noastră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un duet pentru neliniştea noastră

  Unii oameni au nevoie de conflict pentru a se simţi bine. Dacă nu simt adrenalina impulsionându-i, se cheamă că nu trăiesc. Iar ca să ai un conflict e nevoie şi de un oponent, că un conflict cu sinele e doar pentru filosofi şi aştia nu dau bine la ştiri. Aşa că trăim între două breaking news: unul cu Dan Voiculescu şi unul cu Elena Udrea.

 • Despre oportunism, aroganţă şi alţi demoni. Scrisoare către MRU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre oportunism, aroganţă şi alţi demoni. Scrisoare către MRU

  Domnule Mihai Răzvan Ungureanu, declaraţiile pe care le-aţi făcut în scrisoarea pe care mi-aţi adresat-o sunt profund nedrepte, pe alocuri mincinoase şi, aş spune, izvorâte din frustrările personale uriaşe pe care le-aţi acumulat în aceşti ultimi doi ani în care v-aţi întors în viaţa politică.

 • Scrisoare deschisă adresată doamnei Elena Udrea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare deschisă adresată doamnei Elena Udrea

  Înţeleg că sunteţi preocupată de natura caracterului meu în reflecţiile dumneavoastră la adresa politicii româneşti. Nu sunt înclinat spre certuri politice, mai ales când vine vorba de dreapta, spre deosebire de dumneavoastră. Dar cum nu sunt prima oară ţinta unor astfel de declaraţii, cred că e un moment potrivit pentru un răspuns. Unul detaliat.

 • Cel mai bun premier? Cel mai bun preşedinte?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai bun premier? Cel mai bun preşedinte?

  Cel mai bun premier pe care l-ar fi putut avea România este Traian Băsescu. El se numără printre puţinii politicieni români - dacă nu chiar singurul - care a înţeles că sistemul nu se dărâmă, sistemul se reconstruieşte şi se consolidează din interior. Din nefericire, cele mai multe pârghii pentru reformarea sistemului se găsesc la Palatul Victoriei şi nu la Cotroceni.

 • Lucruri care NU se fac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucruri care NU se fac

  Critica cea mai des întâlnită în societatea noastră este că avem o clasă politică de joasă speţă. Dar, spre uimirea generală, ea nu a fost teleportată din alte universuri peste un popor preocupat cu dezbateri academice şi care s-a trezit brusc la realitate în zăngănitul de fiare vechi târâte de Bercea Mondial pe stradă.

 • 10 motive pentru care trebuie să îi mulţumim lui Bercea Providenţialu'
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 motive pentru care trebuie să îi mulţumim lui Bercea Providenţialu'

  Democraţia e o teorie plină de utopii, pe care ne încăpăţânăm să o considerăm perfectă când o învăţăm, să o desconsiderăm când o avem, să o călcăm în picioare când ne convine şi să o deplângem când o pierdem. Fără un sistem democratic şi un stat funcţional, Bercea Providenţialu' – merită acest supranume după tot ce a făcut – nu ar fi existat şi nimeni nu avea nevoie să îl inventeze.

Modifică Setările