Stiri despre matei rotaru

  3 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Starea
de veghe, starea de urgenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Starea de veghe, starea de urgenţă

  Eram student în anul al III-lea sau al IV-lea la Filologia clujeană când au apărut cele trei volume ale romanului „Cel mai iubit dintre pământeni”. Îmi amintesc de parcă ar fi fost astăzi cum scrierea lui Marin Preda a devenit instantaneu, peste noapte, de la o zi la alta, ceva despre care toată lumea vorbea cu insistenţă. Cu asiduitate. Parcă şi cu o anume prudenţă. Cu frica iminenţei unui dezastru. A unui pericol.

 • Un
spectacol-studiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un spectacol-studiu

  Sincer să fiu, nu voi înţelege probabil niciodată cum de atât de orgoliosul Jean-Paul Sartre, la judecata de apoi a istoriei una dintre cele mai controversate personalităţi ale secolului al XX-lea, s-a decis să rescrie, în cheie modernă, mă rog, în sensul în care era înţeleasă modernitate la începutul celei de-a doua jumătăţi a secolului al XX-lea, “Kean ou Désordre” et Génie, o piesă datând din anul 1836 semnată de Alexandre Dumas.

 • Singuraticul lui Ionesco, din bordelul lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Singuraticul lui Ionesco, din bordelul lumii

  La ediţia a III-a a „Întâlnirilor Internaţionale de la Cluj“, a avut loc premiera spectacolului „Ce nemaipomenită aiureală!“, pus în scenă de Silviu Purcărete, după piesa lui Eugène Ionesco

Modifică Setările