Stiri despre justin capra a murit

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Justin Capră a murit. Creatorul rucsacului zburător: „Eu nu sunt inventator. Dumnezeu este“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Justin Capră a murit. Creatorul rucsacului zburător: „Eu nu sunt inventator. Dumnezeu este“

  Justin Capră, cel mai mare inventator contemporan român, a murit luni seară la Ploieşti, la aproape 82 de ani, în urma unor complicaţii ale diabetului, boală care îl chinuia de câţiva ani. Creatorul rucsacului-zburător, o idee preluată de NASA pentru deplasările intercapsulare ale cosmonauţilor, şi al maşinii care consuma 0,5 litri la suta de kilometri, Justin Capră a încercat întreaga viaţă să dărâme bariere şi mentalităţi.

 • Justin Capră a murit. Ultimul pariu al inventatorului pentru viitor: casa ecologică, controlată prin smartphone
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Justin Capră a murit. Ultimul pariu al inventatorului pentru viitor: casa ecologică, controlată prin smartphone

  Justin Capră a murit, luni seară, cu câteva săptămâni înainte să împlinească vârsta de 82 de ani. El şi-a dedicat viaţa inovaţiei, perfecţionarea unor maşini cu un consum redus de energie fiind una dintre pasiunile sale. Inventatorul Justin Capră a extins acest principiu şi la o casă ecologică, considerată unică în lume: foloseşte doar 45% din resursele unei case normale şi poate fi controlată prin smartphone.

 • Justin Capră a murit. Cum funcţiona mintea inventatorului care ar fi putut schimba România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Justin Capră a murit. Cum funcţiona mintea inventatorului care ar fi putut schimba România

  Justin Capră a murit, luni seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, unde se internase cu o zi în urmă, reprezentanţii spitalului spunând că acesta era diabetic. Pe 22 februarie ar fi împlinit 82 de ani. Deşi invenţiile lui Justin Capră au ajuns până la oamenii de ştiinţă de la NASA încă din anii ’60, nimic nu l-a clintit din ţara natală pe omul care a văzut maşinile eco cu mult înaintea trendului.

 • Justin Capră a murit. Viaţa inventatorului rucsacului zburător pe care l-au „furat” americanii de la NASA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Justin Capră a murit. Viaţa inventatorului rucsacului zburător pe care l-au „furat” americanii de la NASA

  Justin Capră a murit luni seară, la 82 de ani, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Inventator profilic şi vizionar, creatorul rucsacului-zburător, o idee preluată de NASA pentru deplasările intercapsulare ale cosmonauţilor, şi al maşinii care consuma 0,5 litri la suta de kilometri, Justin Capră a încercat să dărâme bariere şi mentalităţi.