Stiri despre jipa rotaru

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Când vor trece Prutul 1.000.000 de români, pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Când vor trece Prutul 1.000.000 de români, pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova?

  Niciunul dintre interlocutorii preferaţi ai preşedintelui Rusiei - cancelarul Germaniei şi preşedintele Franţei - nu ştiu cum va arăta partea răsăriteană a Europei, în următorii doi sau trei ani. Ucraina a pierdut teritorii, în anul 2014, ca şi Georgia, în 2008, ca şi Republica Moldova, în 1992. Asta pentru că au cutezat să aspire la integrarea în comunitatea statelor membre ale Europei democrate. Dar istoria se rescrie, rapid, sub ochii noştri.

 • Au mai rămas în viaţă 35.000 de veterani de război şi... 100 de centurioni - cei de la Maia Catargi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Au mai rămas în viaţă 35.000 de veterani de război şi... 100 de centurioni - cei de la Maia Catargi

  Un popas în mediul rural, la un eveniment de referinţă la nivel naţional, ajuns la ediţia a zecea, jubiliară, este o şansă de a fi alături de compatrioţi pentru care dragostea de ţară, de istoria nemăsluită a poporului român, constituie elemente definitorii pentru cei care, indiferent de vârste, evoluţii anterioare, profesiuni de credinţă, sunt alături pentru a retrăi, timp de 48 de ore, momente astrale ale naţiunii noastre.

 • „Ce aţi căutat voi în Transnistria?”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Ce aţi căutat voi în Transnistria?”

  Din când în când primesc mesaje de la europeni de peste Prut. Unii s-au stabilit ulterior în Franţa, muncind, studiind, întemeindu-şi o familie acolo. Alţii au venit în dreapta Prutului dorind să trăiască acum, nu într-un viitor incert, în comunitatea europeană. Şi pe unii şi pe alţii îi leagă de Republica Moldova amintiri uneori mai puţin plăcute. Cum o demonstrează şi epistola unui ofiţer în rezervă.

 • INTERVIU Gheorghe Buzatu - apărătorul istoriei nemăsluite a României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Gheorghe Buzatu - apărătorul istoriei nemăsluite a României

  În urmă cu două săptămâni, într-un schimb de mesaje, prin computer, magistrul Gheorghe Buzatu promitea profesorului Jipa Rotaru că va fi prezent, şi în acest an, la sesiunea anuală a istoricilor, organizată la Maia. Brusc, marele istoric a plecat la cele veşnice...

 • Discipolul care îşi respectă mentorul!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Discipolul care îşi respectă mentorul!

  Lansările de carte? Sunt piese de teatru! În regia autorului/autorilor noului tom. Actorii? Cei ce vorbesc despre noul volum. Şi invitaţii care asistă la alocuţiuni previzibile. Curioşi - în legătură cu ce vor spune amfitrionii. Dornici - de un autograf. Nu puţini marcând momentul. Să se vadă că au onorat invitaţia! O cafea? Un suc? Un fursec? Câteva aplauze. Şi Rică Venturiano. Filmând totul cu ochii minţii. Cea de pe urmă.

 • INTERVIU Filo-român sau/şi pro-american?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Filo-român sau/şi pro-american?

  Într-un timp dominat de mediocritatea intelectuală, a majorităţii emisiunilor de televiziune, de abundenţa programelor radiofonice pur distractive, de o presă scrisă lascivă, un dialog cu un conaţional ce are convingeri ferme, care-i pecetluiesc evident existenţa, este o şansă. La o respiraţie liberă! Într-o ţară prostită - la scenă deschisă.

Modifică Setările