Stiri despre inechitate

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mecanismele nedreptăţii şi noua lege a Educaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mecanismele nedreptăţii şi noua lege a Educaţiei

  Învăţământul din ţara noastră este profund inechitabil, iar cazul recent al şcolilor de la Braşov nu a facut altceva decât să ne arate cât de nedrept este croit „sistemul“. Ministrul Andronescu a anunţat o nouă lege a Educaţiei. Nu cred că este nevoie de ea, dar dacă este în lucru, ar trebui să aibă ca prioritate eliminarea inechităţilor.

 • Alba-neagra cu analfabetismul funcţional: Ministerul Educaţiei nu-l mai recunoaşte, deşi prima definiţie a acestuia a apărut în 1978
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba-neagra cu analfabetismul funcţional: Ministerul Educaţiei nu-l mai recunoaşte, deşi prima definiţie a acestuia a apărut în 1978

  Brusc, Ministerul Educaţiei nu mai recunoaşte analfabetismul funcţional. „Nu există o definiţie, un indicator sau o valoare asociate la nivel internaţional a noţiunii de analfabetism funcţional”, susţin oficiali ai ministerului. Asta la doar câteva zile de la declaraţia ministrului Ecaterina Andronescu, care spunea că „avem 40% analfabetism funcţional” şi la 41 de ani de la momentul în care UNESCO îi dădea o definiţie.

 • Ce s-a discutat la
International Government Communication Forum?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce s-a discutat la International Government Communication Forum?

  La cea de-a 6-a ediţie a IGCF2017 - International Government Communication Forum - care a avut loc în emiratul Sharjah, Emiratele Arabe Unite, s-au reunit peste 2500 de participanţi de pe toate continentele, incluzând foşti preşedinţi şi prim-miniştri, experţi de renume pe diverse probleme, laureaţi ai premiului Nobel, oameni de afaceri, experţi guvernamentali din diverse ţări.

 • Bugetarii cu salarii de
nababi vor să blocheze Justiţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bugetarii cu salarii de nababi vor să blocheze Justiţia

  Nemulţumiţi că nu le vor creşte şi lor salariile, deja foarte mari comparativ cu alte categorii de bugetari, magistraţii au iniţiat un memorandum în care pun pe tapet mai multe probleme ale sistemului judiciar. Zeci de instanţe din toată ţara au aprobat documentul şi sunt gata să declanşeze proteste de amploare dacă nu le sunt satisfăcute revendicările.

 • Ipoteză năucitoare lansată de administratorul CET: preţul gigacaloriei s-ar putea tripla în curând la Galaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipoteză năucitoare lansată de administratorul CET: preţul gigacaloriei s-ar putea tripla în curând la Galaţi

  Primăria şi Electrocentrale negociază însă ca diferenţa de preţ să fie acoperită din subvenţie de la Consiliul Local. Ipoteza că gălăţenii racordaţi la reţeaua publică (circa o treime din populaţie) vor primi apa caldă cu subvenţie de 66% din preţ nemulţumeşte profund restul locuitorilor oraşului, care îşi fac apa caldă cu boilere sau centrale, dar nu primesc niciun sprijin de la Primărie, deşi plătesc impozite la fel ca şi cei subvenţionaţi.