Stiri despre homo erectus

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum
împacă bossonul Higgs pe Darwin cu Hristos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum împacă bossonul Higgs pe Darwin cu Hristos

  Recentele date privitoare la bossonul Higgs vin parcă să confirme denumirea populară a acestuia de “particula lui Dumnezeu”. Mai mult, el poate fi şi un factor de dialog între cei ce au sectarizat atât credinţa, cât şi ştiinţa, introducând o falsă dispută între evoluţionism şi creaţionism.

 • De ce a apărut mersul biped
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce a apărut mersul biped

  Apariţia mersului biped la strămoşii noştri îndepărtaţi a fost şi a rămas una dintre marile enigme ale evoluţiei umane. Chiar dacă există ipoteze şi teorii, unele larg acceptate în mediul academic, dovezile cu privire la acest pas evoluţionar au lipsit în cea mai mare parte.

 • Toporul, unealta care a influenţat forma mâinii omului modern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toporul, unealta care a influenţat forma mâinii omului modern

  Descoperirea în Kenia a oaselor mâinii unui individ din specia Homo erectus, descoperiri extrem de rare de altfel, aduce o nouă lumină asupra modului în care mâinile noastre au evoluat de-a lungul timpului, un mister pe care paleoantropologii au încercat să îl desluşească de decenii bune.

 • Gătitul ne-a făcut umani?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gătitul ne-a făcut umani?

  Fie că ne place sau nu să gătim, niciunul dintre noi nu trece nepăsător pe lângă o mâncare preparată aşa cum trebuie. De fapt, gătitul ar putea fi factorul determinant fără de care nu am fi trecut de la stadiul de maimuţe la cel de homo sapiens.

Modifică Setările