Stiri despre filme romanesti la cannes 2015

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • INTERVIU „Ramona“, un scurtmetraj de Cannes. „La noi, un film independent înseamnă să plăteşti din buzunarul tău“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU „Ramona“, un scurtmetraj de Cannes. „La noi, un film independent înseamnă să plăteşti din buzunarul tău“

  O după amiază de sfârşit de mai la Cannes, soare şi briză. Echipa filmului „Ramona“ (actorii Rodica Lazăr şi Dorian Boguţă, producătorii Codruţa Creţulescu, Radu Stancu şi Claudiu Mitcu, regizorul/scenaristul Andrei Creţulescu) m-a primit pe terasa apartamentului din Louis Pasteur 16 să povestim despre film, despre prietenie, despre cinema independent, despre pasiuni şi visuri.

 • Interviu la Cannes cu o echipă de Comoară. Toma Cuzin, actor: „E greu să joc într-un film şi cu copilul, şi cu soţia“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interviu la Cannes cu o echipă de Comoară. Toma Cuzin, actor: „E greu să joc într-un film şi cu copilul, şi cu soţia“

  Într-un interviu cu membrii echipei care a realizat filmul „Comoara“, premiat la Cannes cu „Un Certain Talent“ în cadrul secţiunii Un Certain Regard, aflăm cum a fost pentru Corneliu Cozmei să joace pentru prima dată într-un film sau cum s-a simţit Toma Cuzin să-i aibă colegi de platou pe fiul şi pe soţia sa. Emoţiile de la Cannes, umorul din timpul filmărilor, căutarea comorii sunt poveştile spuse de Adrian Purcărescu şi Tudor Mircea.

 • Corneliu Porumboiu, regizor: „Am făcut un film ca să găsim comoara“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corneliu Porumboiu, regizor: „Am făcut un film ca să găsim comoara“

  Anul acesta, regizorul Corneliu Porumboiu s-a întors la Cannes cu un nou lungmetraj, „Comoara“, cel care a câştigat premiul „Un Certain Talent“ în cadrul secţiunii Un Certain Regard. Povestea a doi vecini – Adrian Purcărescu (Adrian) şi Toma Cuzin (Costi) –, aflaţi în căutarea unei comori, îngropate de străbunicii lui Adrian, în grădina casei familiei lui, a pornit de la o situaţie reală.

 • Imprevizibil, dar adevărat!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imprevizibil, dar adevărat!

  Cu siguranţă că Fraţii Lumiere ar fi fost cel puţin miraţi de Palmaresul (chiar dacă dominant francez), decis, mai mult ca sigur, de alţi fraţi: Coen! (Oare din spirit de frondă?)

 • Scurtmetrajul „Ramona“, premiat la Cannes. Regizorul Andrei Creţulescu e pregătit de primul lungmetraj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scurtmetrajul „Ramona“, premiat la Cannes. Regizorul Andrei Creţulescu e pregătit de primul lungmetraj

  „Ramona“, scurtmetrajul lui Andrei Creţulescu, selecţionat în secţiunea „Semaine de la Critique“ a câştigat premiul Canal + şi va fi distribuit pe micul ecran. Andrei Creţulescu e gata de primul lungmetraj, de care se apucă în toamnă – „Charlton Heston“ – povestea unui văduv, interpretat de Şerban Pavlu, vizitat de amantul neconsolat al soţiei decedate.

 • INTERVIU Radu Muntean, regizor: „Mă
simt 
ca la mall aici, la Cannes“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Radu Muntean, regizor: „Mă simt ca la mall aici, la Cannes“

  La Cannes, Festivalul de Film care a început pe 13 mai şi se termină duminică, 24 mai, Radu Muntean, în vârstă de 44 de ani, a venit cu toată familia. Câinele l-a lăsat acasă. A venit la festival cu maşina, conducând de la Milano până la Cannes. Ne-am întâlnit pentru interviu în hotelul Majestic de pe Croazetă.

 • Cannes 2015: O duminică istorică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2015: O duminică istorică

  Pe Croazetă a fost aniversarea celor 120 de ani ai Fraţilor Lumière, a invenţiei lor tămăduitoare. Câtă dreptate avea Claude Lelouch, când povestea la Cluj, cum recomandă titluri care te fac bine, în loc de leacuri de farmacie, şi poate de asta a şi fost în sală, şi la o nestemată cinematografică, aşa cum ar fi definit-o Maestrul D.I.Suchianu, născut şi el odată cu a şaptea artă, în 1995, producţia loco: „Asphalte“.

 • Cannes 2015: România debutează cu „Un etaj mai jos“ al lui Radu Muntean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2015: România debutează cu „Un etaj mai jos“ al lui Radu Muntean

  Anul acesta la Cannes totul stă sub semnul cifrelor. A 68-a ediţie aminteşte de fierbintele, chiar explozivul mai 68. Ba este şi o prezenţă în program a unei figuri cult a acelor vremuri: François Truffaut, într-un documentar despre Hitchcock cu mărturii şi ale altor colegi de breaslă, binecunoscuţi.

Modifică Setările